Belföld

A szeptemberrel visszatérnek a reggeli és délutáni csúcsidőszakok

Utazás előtt érdemes tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről

Szeptember 1-jén kezdetét veszi az újabb iskolai tanév, ezzel párhuzamosan pedig forgalomnövekedésre is számíthatnak a közlekedők szerte az országban. Nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton is megnövekszik majd a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban – áll a Magyar Közút portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A szeptemberrel visszatérnek a reggeli és délutáni csúcsidőszakok
Dugó Budapesten
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Magyar Közút arra figyelmeztet mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerülése érdekében még figyelmesebben vezessen. Kiemelték, az iskola kezdetével a nyáron megszokotthoz képest érdemes hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek a reggeli és a délutáni órákban is. A Magyar Közút szakemberei arra kérnek mindenkit, hogy időben induljon el úticéljához, utazás előtt pedig tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, az Utinform.hu weboldalon, illetve érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk az autósoknak az optimális útvonaluk megtervezéséhez.

Felhívták a figyelmet, fontos észben tartani, hogy az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel szükséges közlekedni az oktatási intézmények környékén is. A szülőknek pedig érdemes a gyerekeket is felkészíteni a helyes közlekedési magatartásra, a KRESZ alapvető szabályaira – írták.

A közútkezelő arra is kéri az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. A telítettebb sávokon pedig tartsanak megfelelő követési távolságot, alakítsanak ki biztonsági folyosót a többsávos utakon a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek, közútkezelőknek, és minden esetben csak a vezetésre, a forgalomra koncentráljanak – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Dugódíj ötlet újratöltve

ĀIsmét egy zavaros elképzelés, amellyel a Karácsony Gergely okozta káoszban az autósokat büntetné a főváros