Belföld

Felvételt hirdet az egyetlen Kárpát-medencei szintű vitaoktató központ, az MCC Vitaakadémia

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémia képzést indít, amelynek résztvevői elmélyíthetik érveléstechnikai tudásukat, fejleszthetik kritikai gondolkodásukat, és ezáltal hozzájárulhatnak a magyar nyelvű vitakultúra ápolásához. Az egyéves vitavezető képzésre szeptember 18-ig várja a jelentkezéseket az intézmény – derül ki az MCC szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Felvételt hirdet az egyetlen Kárpát-medencei szintű vitaoktató központ, az MCC Vitaakadémia
A vitán részt vett Pócza Kálmán, az MCC alkotmánypolitikai műhelyének vezetője (j), valamint Kovács Ákos énekes, dalszerző is (b2)
Fotó: MH / Purger Tamás

A több mint negyed évszázados múlttal rendelkező MCC által végzett tehetséggondozásnak mindig is meghatározó eleme volt a gyümölcsöző, nyílt viták ösztönzése. Az évtizedek alatt felgyülemlett vitamódszertani tudás szélesebb körű
elérhetősége érdekében alakult meg 2019-ben az MCC Vitaakadémia. Az alapképzésnek számító Vitavezető program érvelési és vitázási készségeket fejleszt, elsődleges célja pedig a vitakultúra ápolása és népszerűsítése Magyarországon és a Kárpát-medencében.

A képzés résztvevői alapvető érveléstechnikai, informális logikai és vitamódszertani ismeretekkel gazdagodnak, a tudás megszerzését követően pedig képessé válnak a tanultakat – a demokratikus párbeszéd kultúrájának építése érdekében – továbbadni. Az egyéves Vitavezető képzés elvégzése után az érdeklődőknek lehetőségük van továbbfejleszteni tudásukat a Vitaakadémia Vitatréner, majd Mentor képzési programjaiban. Vitavezetőként szerepet vállalhatnak az MCC Vitaakadémia egyedi, egész Kárpát-medencét átszövő tehetséggondozó és közösségépítő programjában, hozzájárulva ezzel is a vitakultúra népszerűsítéséhez és fejlesztéséhez Kárpát-medence-szerte.

A képzésre szeptember 18-ig minden olyan 18. életévét betöltött érdeklődő jelentkezhet, aki már elvégezte középiskolai tanulmányait. A képzésről és a jelentkezés részleteiről a Vitaakadémia honlapján található részletesebb információ.

Kapcsolódó írásaink