Belföld

A Magyar Posta 40 elektromos Mercedes–Benz gépjárművet vásárolt

Elektromos meghajtású zárt áruszállító autókkal korszerűsít a cég

A Magyar Posta 40 darab elektromos meghajtású zárt áruszállító gépjárművet vásárolt, a meghívásos tenderen nyertes ITE Bus&Truck Kft., az ITK Holding Zrt. leányvállalata 20 darab Mercedes–Benz eVito és 20 darab Mercedes–Benz eSprinter járművet szállít a társaságnak – közölte a Magyar Posta hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Posta 40 elektromos Mercedes–Benz gépjárművet vásárolt
Negyven Mercedes–Benz autóval korszerűsödik a Magyar Posta flottája
Fotó: MH

A tájékoztatás szerint a 40 jármű nyertes ajánlati összértéke megközelíti a 700 millió forintot, a szerződés alapján az ITE Bus&Truck Kft. a járműveket 2022. augusztus 31-ig szállítja le a Magyar Postának. Az új elektromos járművek egy töltéssel több mint 130 kilométert képesek megtenni, rakodóterük alkalmas csomagok szállítására – írják a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a Magyar Posta Zrt. ezzel a beszerzéssel fontos lépést tett a környezetvédelemért, hiszen a mintegy 5 ezer darabból álló flottájában csaknem megduplázta a zöldjárművek számát. Az eddigi 44 darabból álló elektromos meghajtású gépkocsiállomány a mostani beszerzéssel 84-re bővül.

A 40 új gépjármű Miskolcon, Tatabányán, Szolnokon és Budapesten áll szolgálatba, és a Magyar Posta Zrt. 17 éves Volkswagen Transporter T5 típusú járműveinek egy részét váltja le – közölte a Magyar Posta.

Kapcsolódó írásaink