Belföld

Repülőünnepre várják a szelek szerelmeseit Szolnokon

Izgalmas programokkal várják szeptember 3-án, szombaton Szolnokon a repülés szerelmeseit. Ha az időjárás kegyes lesz, akkor délután egy H-145M Airbus helikopteráthúzást is láthat a közönség.

Repülőünnepre várják a szelek szerelmeseit Szolnokon
A RepTárban szimulátoron is kipróbálhatjuk a vezetés élményét
Fotó: MH

A meglévő élményelemeken – így például 4D mozi és a MiG-29-es repülőgép-szimulátor – túl számos friss program várja szeptember 3-án, szombaton, a szolnoki RepTár Piknikre látogatókat. A tájékoztatás szerint a közgyűjtemény hatodik születésnapja alkalmából olyan különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség – így például feltárul majd a MiG-29-es vadászgép fülkéje is.

Mint a RepTár vezetése közölte, a nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú motort, amely hajdanán az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. Ezen túl – ha az időjárás nem szól közbe – szombat délután az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak köszönhetően egy H-145M Airbus helikopteráthúzást is láthatnak a látogatók A Helikopter Bázis standjánál a katonák jelenlétében ki lehet majd próbálni a YAW2 VR szimulátoron keresztül, hogy milyen egy vadászgépet irányítani. Emellett érkeznek a Katonai Toborzók és az RC Tank Fórum képviselői is – közölték.

A tájékoztatás szerint 175. születésnapját ünnepli az egykori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház is, melyhez jeles napra emlékezve a Nyugati pályaudvarról egy 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik. A szerelvény a RepTár mögötti vágányra gördül majd be. A kocsikat és a mozdonyt a látogatók egész nap megcsodálhatják - szerepel a közleményben. A belépés feltételeiről a  www.reptar.hu oldalon olvashatók részletek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom