Belföld

Nem fillérekkel gurigáztak

Jelentős értékben gyártott fiktív számlákat egy bűnszervezet. A tetteseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai kapcsolták le.

Nem fillérekkel gurigáztak
A számlákat jelentős jutalék fejében gyártották (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Országszerte negyvenkét helyszínen tartott házkutatást egyszerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte csütörtökön a hatóság. Mint tudatták, az akcióban egy számlagyárat számoltak fel, amely a gyanú szerint kétmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek.

A dunántúli bűnszervezet többszintű, valótlan tartalmú számlákat kiállító céghálót hozott létre – írták. A tagok jutalék fejében építőipari vállalkozásoknak gyártottak valótlan bizonylatokat, amelyekkel megbízóik csökkentették áfájukat. A NAV nyomozói több mint négymilliárd forint értékben foglaltak le ingatlanokat, bankszámlákat, hajókat, ékszereket, órákat és nagy értékű kerékpárokat. Az akcióban tizenkilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hetet őrizetbe vettek, majd a Tatabányai Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat. Az ügyben bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Kapcsolódó írásaink