Belföld

Bőven lesznek nyitva tartó kutak

Nem csatlakoznak a Független Benzinkutak Szövetsége által meghirdetett kútbezárási akcióhoz a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatai. Fennakadások ettől még lehetnek az ellátásban, de a cégek mindent megtesznek azért, hogy legyen benzin és gázolaj a tartályokban.

Bőven lesznek nyitva tartó kutak
Augusztus 19-én és 20-án is lehet majd hol tankolni (Képünk illusztráció.)
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án. A szövetség azt követően nyilatkozott, hogy értesült a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulásáról. Utóbbiak azt közölték, hogy a tagságukhoz tartozó öt-hatszáz töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni a két említett napon.

A MÁSZ az MTI-vel szombaton tudatta, a tagvállalatai által működtetett és az üzemanyag-forgalmazásban még részt vevő benzinkútjaik a szokásos nyitvatartással dolgoznak, és lehetőségeikhez mérten mindent elkövetnek azért, hogy biztosítsák a benzin- és gázolajvásárlás lehetőségét.

Ugyanakkor figyelmeztettek arra is, hogy a MÁSZ tagjai által fenntartott mintegy ezer egység esetleg nem lesz képes teljes mértékben ellátni az igényeket. Ezért kérik a fogyasztókat, hogy a jelzett időszakra tervezett vásárlásaiknál erre legyenek tekintettel.

A Magyar Ásványolaj Szövetség tagjaként a szövetség honlapján található adatok szerint benzinkutat üzemeltet Magyarországon egyebek mellett a Mol, az OMV, a Shell, a Lukoil, az Oil, a Mobil Petrol és a Castrum Ferrerum.

Kapcsolódó írásaink