Belföld

A Sziget Fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A rendőrség a Prevenciós Ponton ad tájékoztatást az érdeklődőknek

A Sziget Fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken. A határvadászképzés már elindult, a felvételt nyertek négyhetes kiképzésen vesznek részt.

A Sziget Fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni
A képen az óriáskerék, a Sziget Fesztivál egyik látványossága
Fotó: MH/Görgényi Levente

A BRFK munkatársai a Sziget Fesztivál Prevenciós Pontján tájékoztatást adnak a szerződéses határvadászképzésről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról. A legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok bármikor elérhetők. A határvadász jelentkezési egységcsomag és bővebb tájékoztatás itt érhető el: www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes.

A BRFK Prevenciós Ponton az iskolaőri pálya iránt érdeklődők is tájékoztatást kaphatnak.

A határvadászok kiképzése már megkezdődött, a felvételt nyertek egy négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el. A szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt.

Kapcsolódó írásaink