Belföld

Lelki gyógymód is a zarándoklat

Kiváló terápiás alkalom egy-egy zarándoklat. Mivel nem tudunk elmenekülni önmagunk elől, az úton többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk – vallja Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője. Megjegyezte: külön kedves hozadék, hogy sokan itt találnak maguknak párt.

Lelki gyógymód is a zarándoklat
Csodálatos természeti környezetben halad majd a menet, amelynek végcélja Mátraverebély-Szentkút
Fotó: Ferencesek.hu

Idén augusztus 14. és 20. között rendezik meg az Ifjúsági Ferences Zarándoklatot. Az esemény kiváló alkalmat kínál a válaszút előtt álló, 16–35 év közötti fiataloknak megtalálni hivatásukat, letenni terheiket vagy túllendülni egy-egy elakadáson – mondta Balázs Jeromos, a menet egyik szervezője. Közölte: az ötnapos menet huszonöt kilométeren át kanyarog majd Palócföld erdein, falvain át, és Szent István ünnepén érkezik meg a nemzeti kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra. Az eseményre eddig csaknem kétszázan jelentkeztek.

Balázs Jeromos: Az utat tévesztett ember számtalan lehetőség közül választhat, melyek egyike a zarándoklat
Balázs Jeromos: A fiatalok merjenek nagyot kérni Istentől!
Fotó: Facebook.com

„Mindig arra biztatom a fiatalokat, hogy merjenek nagyot kérni Istentől a komoly áldozathozatalért, megpróbáltatásért cserébe” – fogalmazta meg a zarándoklat egyik üzenetét Balázs Jeromos ferences testvér.

Hozzátette: számtalan lehetőség, szakember közül választhat az, aki elakad az életben, tanácstalan, és megoldást keres a problémájára. Sokan azonban nem is gondolnak rá, de a zarándoklat is lehet egy gyógymód, hiszen egy egyénileg megfogalmazott szándékkal elindulva, egy komoly próbatétel alatt, megértő, hasonló célokkal úton lévő társakkal, imádkozva, kérve, komoly változást érhetünk el – mondta. Megjegyezte: kellemes hozadék, hogy sokan párra is találnak a többnapos úton.

Kapcsolódó írásaink

Feltárul a történelem

ĀEzeréves iratot és a legrégebbi magyarországi nyomtatott Bibliát is láthatjuk a Múzeumok Éjszakáján