Belföld

Hivatalos: érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg

Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely a – baloldali kormány alatt felszámolt – páncélos erő újjáépítésének fontos eszköze – emelte ki a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Hivatalos: érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Idén a duplájára nőtt az illegális migráció
Fotó: HM/Zrínyi Nonprofit Kft.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül. Hangsúlyozta, hogy elkötelezettek amellett, hogy – „amit a baloldali kormányok leépítettek”, – a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget helyreállítsák.

Felhívta a figyelmet továbbá, hogy szomszédban dúló háború és az illegális bevándorlók a déli határokon csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

Objektum doboz


A magyar kormány – mint kiemelte – Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. „Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell" – fogalmazott a honvédelmi miniszter, aki szerint ezért is fontos, hogy ezekben az órákban érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely az önjáró tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.

„Folytatjuk a munkát" – zárta videóját Szalay-Bobrovniczky Kristóf.