Belföld

Varga Judit: Az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt

Az afrikai élelmiszerválság miatt pedig azzal kell számolnunk, hogy több százezer ember kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban, tovább növelve ezzel a migrációs nyomást – írta Varga Judit közösségi oldalán.

Varga Judit: Az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt
„Csak megerősített határvédelemmel tudjuk garantálni ezeréves kultúránk, hagyományaink és értékeink fennmaradását”
Fotó: Varga Judit Facebook

Az igazságügyi miniszter bejegyzésében kiemelte, hogy az Európa előtt álló gazdasági kihívások miatt kevés szó esik a bevándorlásról, ugyanakkor a 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon. Az afrikai élelmiszerválság miatt pedig azzal kell számolnunk, hogy több százezer ember kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban, tovább növelve ezzel a migrációs nyomást.

Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy továbbra is szorgosan végzik munkájukat azok a politikai érdekcsoportok, akik a mai napig azért dolgoznak, hogy bevándorló kontinenssé tegyék Európát.

Elmondása szerint az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt. Azokban az országokban, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, végleg eltűnőben vannak azok az ismertetőjegyek, amelyek megkülönböztettek egy nemzetet egy államtól.

„Csak megerősített határvédelemmel tudjuk garantálni ezeréves kultúránk, hagyományaink és értékeink fennmaradását” – hangsúlyozta Varga Judit.

Az illegális migránsok egyre erőszakosabb fellépése és a baloldali NGO-k szüntelen ténykedése miatt a kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg kell védeni a magyar emberek biztonságát. Ennek érdekében első lépésként határvadász egységeket állítanak fel, akiknek kifejezetten a határvédelem és az illegális migráció elleni védekezés a lesz a feladata.

„Egyszer már kioktattak minket Nyugatról a kerítéssel kapcsolatban és lám-lám, végül nekünk lett igazunk. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy számos európai ország elismerően beszéljen a magyar határzárról, sőt követendő példának tartsa azt. A mi célunk egyszerű és világos: megőrizni Magyarország biztonságát és hosszú történelmi múltra visszatekintő kulturális önazonosságát” – zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó írásaink