Belföld

Márki-Zay kapálódzik, szidalmazza főnökét

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt hosszan arról, hogy az ellenzéket csak Gyurcsány nélkül lehetne megújítani. „Gyurcsány hiteltelen és alkalmatlan” – mondta, de már az első visszakérdezéstől (hogyhogy erre négy hónappal a választás után sikerült csak rájönnie?) zavarba esett. 

Márki-Zay kapálódzik, szidalmazza főnökét
Márki-Zay Péter, baloldali bukott miniszterelnök-jelölt
Fotó: MH/Purger Tamás

Márki-Zay Péter egy ideje komoly színészi teljesítményt próbál lerakni az asztalra: mindenáron be akarja bizonyítani, hogy a nulla százalékos mozgalmával a háta mögött ő egy önálló politikai erő – írja az Origo.

Ezt próbálta tenni a tavalyi baloldali előválasztási cirkusz előtt is: aztán pedig simán beállt a Gyurcsány és pártja vezette baloldali összefogásba. Márki-Zay a választási kampányban még hűségesküt is tett a bukott miniszterelnöknek.

Megpróbálta letagadni az együttműködést, azzal a nevetséges érvvel, hogy ha nyertek volna, úgysem Gyurcsány kormányoz. Arra már nem tért ki, hogy akkor ki – az elég valószínű, hogy egy parlamenti demokráciában a frakció nélküli Márki-Zaynak biztos nem lett volna szava: a pártokat saját tagozataivá züllesztő Gyurcsány azt szavaztatott volna meg, amit akar.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét kérdezték régi tervéről, a pártalapításról, de ez megint késik néhány hónapot.

Kapcsolódó írásaink