Belföld

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozhatnak Jakab ügyében

Jakab Péter pénzkimentési próbálkozása ügyében megkezdődött a nyomozás. Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szerint „Peti ideges, és nem szeretné, ha minderről beszélnének az emberek, ezért hát megint fenyegetőzik. Peti nem okos. Peti inkább mérges, de ezt a kis időt már kibírjuk vele így is”.

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozhatnak Jakab ügyében
Szegény fenyegetőző Krumplis Peti nincs jó állapotban - állapította meg posztjában Kocsis Máté
Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala

Jakab Péter 80 millió forintot próbált meg átjátszani azelőtt, hogy leváltották volna frakcióvezetői posztjáról - adta hírül a Mediaworks Hírcentrum a múlt héten. Az ügyben Tényi István tett feljelentést, amelynek tényét a Központi Nyomozó Főügyészség is megerősítette, valamint közölték, az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányságra helyezték át.

Tényi István azért a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) fordult, mert Jakab Péter parlamenti képviselő, így mentelmi joga van, ezért ellene csak a főügyészség nyomozhat. A KNYF arról nem adott tájékoztatást, hogy miért a rendőrségnek küldték meg a feljelentést, de elképzelhető, hogy első körben nem Jakab Péter szerepét vizsgálják, hanem azokét a személyekét, akiknek át akarta játszani a pénzt, mivel őket nem illeti meg a mentelmi jog.

A Mediaworks forrásai alapján miután Jakab Péter átadta az elnökséget, már tudta, hogy a meccs még nem ért véget, frakcióvezetői posztjáról is meneszteni akarja a párt új vezetése. Leváltása előtt ezért még kihasználta a pozícióval járó egyszemélyes aláírói jogot, és megpróbált 80 millió forintot kijátszani hozzá közel álló személyekhez frakciószerződések formájában. A papírokat a bukott elnök soron kívül küldte be az Országgyűlés Hivatalához, hogy azokat minél előbb jóváhagyják, azonban addigra már késő volt.

A párt végül időben megakadályozta Jakab akcióját, hiszen a szabályzat szerint minden képviselőnek a párt színeiben kötelező lemondani a keretének egy részéről, ebből forrást biztosítva a frakció munkájához. Miután Jakab terve kitudódott, a képviselők úgy döntöttek, mégsem mondanak le keretük egy részéről, így megszűnt a kifizetésekhez szükséges fedezet, és a terv csődöt mondott.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője közösségi oldalán így reagált: „szegény fenyegetőző Krumplis Peti nincs jó állapotban. Rövid idő alatt megbukott, ahol csak lehetett: az előválasztáson, a választáson, majd kirúgták az elnöki székből, a frakcióvezetőiből, és otthonról is. Most pedig egy finom kis büntetőeljárás elé is nézhet egy 80 “milliócska” miatt. Most meg ideges, és nem szeretné, ha minderről beszélnének az emberek, ezért hát megint fenyegetőzik. Peti nem okos. Peti inkább mérges, de ezt a kis időt már kibírjuk vele így is” - fogalmazott Kocsis Máté.

Kapcsolódó írásaink

Újabb fejezet a Jobbik belharcában

ĀMolnár Enikő a Facebook-oldalán kürtölte világgá, hogy a Fidesszel való összejátszás, szivárogtatás miatt etikai eljárást kezdeményez Potocskáné Kőrösi Anita ellen