Belföld

Újabb fejezet a Jobbik belharcában

A Jobbik vezetéséből kiszorított Jakab Péter élettársa, korábbi kabinetfőnöke, Molnár Enikő mindent elkövet, hogy háttérbe szorításuk miatt lejárassa a párt jelenlegi vezetőit. Közösségi oldalán Potocskáné Kőrösi Anitát, a párt alelnökét azzal vádolta meg, hogy összejátszik a Fidesszel.

Újabb fejezet a Jobbik belharcában
Molnár Enikő (középen), Jakab Péter élettársa mindent elkövet, hogy lejárassa a jelenlegi vezetést
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Jobbikot feszítő belső ellentétek egyébként számos olyan eseményhez vezettek az elmúlt hetekben, amelyek azt bizonyítják: Jakab már csak azért politizál a Jobbikban, hogy minél nagyobb káoszt teremtsen, kárt okozzon, mielőtt lelép, és új pártot alapít. Sajtóinformációk szerint felmerült, hogy Molnár Enikőt kizárják a Jobbikból, amely azért történne meg, mert már több ízben megpróbált karaktergyilkosságot elkövetni a párttársai ellen.

Akár ebbe a sorba is tartozhat Potocskáné Kőrösi Anita elleni támadása. Molnár Enikő úgy véli, hogy igaz az a pletyka, miszerint az ellenzék soraiban is ülnek emberek, akik a Fidesszel összejátszanak. Egy ilyen ellenzéki szereplő lehet Potocskáné Kőrösi Anita is, aki szerinte folyamatosan szivárogtatott a fideszes médiumoknak azért, hogy Jakab Pétert lejárassa.

Mindez válasz lehet Potocskáné kezdeményezésére, aki etikai eljárást kezdeményezett Molnár Enikővel szemben, amit a Magyar Nemzet is megírt.

„Mivel én a mai napon 2022. augusztus 2-án szereztem tudomást az ellenem folyó etikai beadványról, amelynek kezdeményezője a Jobbik elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita, bizonyossá válhat, hogy vagy ő, vagy az etikai bizottság 5 fős testületének tagjai: dr. Staudt Gábor, Sas Zoltán, dr. Beleznay Zsuzsanna, Szabó György, Lázár Tamás adhatta ki ezt az információt a fideszes média számára. Az Etikai Bizottságnak nyilván nem állhat érdekében a saját függetlenségét, döntéshozatali mechanizmusát sértő cselekmény elkövetése, így Potocskáné Kőrösi Anita maga adhatta ki az információt a Fidesz-médiának. Mint ahogy a Jakab Péter elleni szivárogtatás során sem az Etikai Bizottság tagjai voltak jelen az elnökségi üléseken, hanem Potocskáné Kőrösi Anita” – olvasható Molnár Enikő bejegyzésben.

Információink szerint Molnár kizárásával a párt két célt is elérne, a korábbi nagyhatalmú kabinetfőnök eltávolítását követően várhatóan Jakab is önként távozna a pártból.

Kapcsolódó írásaink