Belföld

Orbán Viktor: Megvédjük Magyarországot, megvédjük a magyar családokat!

Kidolgoztunk egy intézkedéssorozatot, hogy hogyan próbáljuk kivédeni a közeledő bajt - mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amely egy rövid részletet tartalmazott a miniszterelnök péntek reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújából.

Orbán Viktor: Megvédjük Magyarországot, megvédjük a magyar családokat!
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Védekeznünk kell - szögezte le a kormányfő. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségére visszautalva felidézte: lehet úgy is politikát csinálni, és erre láttunk példát Magyarországon is, hogy a miniszterelnök meg a kormány kiáll a nyilvánosság elé, széttárja a karjait, és azt mondja: „Hát látjátok, emberek, ez a helyzet, szenvedjük el együtt ezeket a csapásokat”. Akkor a rezsi fölmegy az égbe, a gazdasági növekedés megáll, a munkanélküliség pedig elkezd nőni. Így voltunk 2007, 2008, 2009-ben.

Objektum doboz

Orbán Viktor hozzátette: az akkori kormány megpróbálta elmagyarázni az embereknek, hogy miért nem tud csinálni semmit. A miniszterelnök úgy fogalmazott, ez nyilván habitus kérdése is, de ő nem szereti az ilyen hozzáállást, ha jön is a baj, valamit csinálni kell, legalább védekezzünk - mondta a kormányfő. Végül hangsúlyozta, ennek érdekében a jelenlegi kormány kidolgozott egy intézkedéssorozatot, hogy kivédje a közeledő bajt, amit a háború okozta gazdasági válság jelent.

Kapcsolódó írásaink