Belföld

Abszurd baloldali ötlet: parkolási díj robogósoknak

Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldal csupán szavakban „zöld”, amikor valahol pozícióba kerül, és konkrét intézkedéseket kell hozni, már csak a pénz számít. Velencén hétfőtől új parkolási rendelet lép érvénybe, amelynek értelmében a motorok, sőt segédmotoros kerékpárok sem várakozhatnak ingyen.

Abszurd baloldali ötlet: parkolási díj robogósoknak
Gerhard Ákos polgármester a szörfökre egyelőre nem tervez parkolási díjat bevezetni
Fotó: Facebook

„Városunkban a megnövekedett autóforgalom kezelése halaszthatatlanná tette a forgalmi rend felülvizsgálatát, elengedhetetlen egy olyan parkolási rendszer kidolgozása és működtetése, amely képes kezelni a megnövekedett gépkocsiforgalmat” – indokolja a városvezetés Velence közösségi oldalán az augusztus elsejétől érvényes változásokat.

A több száz dühös komment azonban jelzi, kevéssé átgondolt döntésről van szó. Ha ugyanis valóban a gépkocsiforgalom visszaszorítása a cél, teljesen értelmetlen, sőt kontraproduktív a motorosok sőt robogósok számára is fizetőssé tenni a várakozást. Voltak motorosok, akik azt írták, elment a kedvük a Velencei-tó felkeresésétől.

Abszurd lépésről van szó, hiszen egyébként csaknem mindenütt ingyenesen parkolhatnak a kétkerekűek hazánkban. Ráadásul – amint arra a hozzászólók is felhívták a figyelmet – a motorokon nincs is hová elhelyezni a parkolócédulát, a robogók pedig rendszám híján beazonosíthatatlanok.

Gerhard Ákos egy helyi egyesület színeiben, a baloldali pártok támogatásával szerezte meg a polgármesteri posztot 2019-ben, épp csak megelőzve az addigi fideszes városvezetőt, részben pont környezetbarát, beruházásellenes ígéretekkel.

Kapcsolódó írásaink