Belföld

Gyurcsány már nem titkolja tovább

Gyurcsány Ferencről eddig is tudható volt, hogy a „lehetőségek” politikusa, azonban most már nem is titkolja, ha megválasztani nem is választották meg, de a kormányzásra ettől még készül pártjával.

Gyurcsány már nem titkolja tovább
Gyurcsány Ferenc hiába veszített a választáson, baloldali szövetségeseit sikerült maga alá gyűrnie
Fotó: MH/Purger Tamás

A megszorító politikájáról híres Gyurcsány Ferenc úgy döntött, hogy bár a választók április 3-án egyértelműen üzentek neki, ő most mégis kormányzásra készül pártjával a Demokratikus Koalícióval, legalábbis legfrissebb, közösségi oldalán megosztott bejegyzése erről tanúskodik.

Gyurcsány, aki az előválasztáson látszólag háttérbe húzódva próbálta meg feleségét Dobrev Klárát megválasztatni, most úgy döntött az embereknek rá van szüksége. Egész pontosan úgy fogalmaz: „Miután rendet tesz majd egy új kormány, egy hazafias, európai kormány, a mi kormányunk, azzal fog foglalkozni, ami a dolga.”

Az látszólag nem zavarja Gyurcsányt, hogy a Fidesz–KDNP-re hárommillió ember tette le a voksát, míg a pártja vezetésével és Márki-Zay Péter nevével fémjelezett baloldali koalíció történelmi vereséget szenvedett. 

Kapcsolódó írásaink

Összeomlásban reménykednek Gyurcsányék

ĀNem támogatta a katát a baloldal, most krokodilkönnyeket hullatnak érte, de már a saját szavazóik sem bírják a szövegüket, a hétvégi választásokon ismét begyűjtöttek pár piros lapot. Nem sokat, csak ahány helyen elindultak – állapította meg Fürjes Balázs