Belföld

Fidesz: Gyurcsány gyűlöletpolitikája vezetett a Molotov-koktélhoz

A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc-féle gyűlöletpolitika erőszakhoz vezet, és ennek a következménye, hogy egy 28 éves férfi szerda hajnalban betört a párt irodájába, ahol eldobott egy Molotov-koktélt. 

Fidesz: Gyurcsány gyűlöletpolitikája vezetett a Molotov-koktélhoz
A rendőrök a helyszínen elfogták a pártirodában gyújtogató az elkövetőt
Fotó: Facebook - szegedma.hu

Betört egy férfi Szegeden a Fidesz-székház épületébe, és ott eldobott egy Molotov-koktélt – erről csütörtökön 4.30-kor érkezett bejelentés a rendőrségre. A Szegedma.hu szerint a férfi úgy jutott be a Victor Hugo utcai ingatlanba, hogy a székház középső nagy ablakát betörte, és ezen mászott be az irodába. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki időközben eldobta a nála levő Molotov-koktélt az épületben, amellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. 

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy megdöbbentő, ami hajnalban a szegedi Fidesz-irodában történt. A baloldal propagandája célba ért. A gyűlölködés palackból kiszabadult szelleme akár emberéletet is követelhetett volna – a pártszékház épületében emberek dolgoznak, családok, gyerekek laknak – fogalmazott Haág Zalán.

A Fidesz a történtekre reagálva közleményében úgy fogalmazott, hogy Magyarország demokratikus jogállam, ahol a politikai véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, de csak törvényes keretek között. Ezért elítéljük a Fidesz szegedi irodája ellen elkövetett, politikai indíttatású támadást. Újra bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle gyűlöletpolitika előbb vagy utóbb erőszakhoz vezet. A baloldali vezetésű Szegeden már korábban is történt erőszakos, politikai alapú támadás a jobboldallal szemben. Ezért felszólítjuk a baloldali pártokat és Szeged polgármesterét, Botka Lászlót, hogy fejezzék be a gyűlöletpolitikát, és ítéljék el a történteket! – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink