Belföld

Enyhén emelkedett a fertőzöttek száma

A beoltottak száma 6 413 420, közülük 6 200 225-en a második, 3 888 311-en a harmadik, 315 917-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Enyhén emelkedett a fertőzöttek száma
Bár nem tűnt el a koronavírus, az oltások jelentős védelmet nyújtanak
Fotó: AFP/Nicolas Economou

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 14 402 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 965 481-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 54, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 790-re emelkedett.

A gyógyultak száma 1 890 181, az aktív fertőzötteké 28 510. Jelenleg 1345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1757-en vannak.

Hangsúlyozták, hogy a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára. Hozzátették: a kormány és az operatív törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Jelezték, hogy a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – fűzték hozzá.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Kapcsolódó írásaink

Európában virulens az omikron

ĀFranciaországban negyedik hete emelkednek a koronavírus-járvány napi esetszámai, és az elmúlt szerdán meghaladták a kétszázezret – jelentette be François Braun új egészségügyi miniszter a nemzetgyűlési meghallgatásán

Ismét kell a maszk Olaszországban a munkahelyeken

ĀÚj egészségügyi szabály lépett életbe az olaszországi munkahelyeken péntektől, amely előírja a maszk használatát, miután megemelkedett a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma