Belföld

Pár százan tüntettek

A hivatalosan reggel 7-kor kezdődő tüntetésen nehezen gyűlt össze az alig pár száz fős tömeg. Helyszíni tudósítások szerint a szervezők csalódottan vették tudomásul, hogy nem volt nagy az érdeklődés.

Pár százan tüntettek
Ezúttal sem volt nagy érdeklődés a tüntetés iránt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kezdésre mindösszesen körülbelül száz fő jelent meg a futárok tüntetésének elnevezett eseményen a Margit híd pesti hídfőjénél. Az összegyűltek tíz perc után elindultak a hídra, ahol később rögtönzött beszédeket tartottak, amelyek összefüggéstelenek voltak.

Néhány száz tüntető foglalta el a Margit hidat (A galéria fotói kattintással, telefonról pöccintéssel lapozhatók)
Néhány száz tüntető foglalta el a Margit hidat (A galéria fotói kattintással, telefonról pöccintéssel lapozhatók)
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A beszédek húsz perc alatt lezajlottak, ezután kínos csend következett, amit hangos bekiabálásokkal szakítottak meg. A Magyar Nemzet tudósítója szerint több szervezőtől is azt lehetett hallani,: „ez egy katasztrófa”, mivel nem érkeztek elegen a meghirdetett tüntetésre.

A szervezők hiába kérték, hogy politikusoktól mentes legyen az esemény, Hadházy Ákos, Zugló esküt le nem tett országgyűlési képviselője és Jámbor András, a Párbeszéd képviselője is jelen volt.

A 9 óráig bejelentett tüntetés végén a tömeg nagy része elszállingózott, néhányan maradtak, akik kis asztalok mellé, napernyők alá ültek le. Alig két órával később az utolsó húsz embert is lekísérték a rendőrök. Ez már a hatodik demonstráció volt az elmúlt időszakban.

A Hír TV híradójának kérdésére Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője elmondta, ezek a megmozdulások kudarcosnak mondhatóak, pár száz résztvevőnél nem tudnak nagyobb tömeget megmozgatni még akkor sem, ha Márki-Zay Péter is jelen van. Kiemelte, mivel a politikusok szervezésében nem elég népszerűek ezek az események, most taktikát váltottak, és civilnek álcázzák ezeket a megmozdulásokat, a közösségi médiában az eseményeket is álprofilokkal hozzák létre. A politológus kérdésre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferenc vissza akar térni, és már készül a kormányzásra, amit a közösségi oldalán naponta meg is erősít. Emlékeztetett, ugyanaz történik a koronavírus járvány idején, Gyurcsány megpróbálja kihasználni a háborús helyzetet és a gazdasági válságot, aminek köszönhetően szeretne újra hatalomra jutni.

Kapcsolódó írásaink

Sikertelen ellenzéki hisztériakeltés

ĀHétértékelő. Nincs előrelépés, nincs megújulás, ugyanazokat a hibákat követi el újra és újra a baloldal, mintha nem tanultak volna az áprilisi vereségből – mondta Nagy Ervin politológus