Belföld

Zavartan hadakozott Suzi alpolgármester a rendőri intézkedés ellen

A drogliberalizációért küzdő Kétfarkú Kutya Párt társelnökeit előállították a katás tüntetésen, Kovács Gergelynél „kábítószergyanús anyagot” találtak, Döme Zsuzsanna Suzi, Ferencváros alpolgármestere pedig ellenállt a rendőri intézkedésnek. Baranyi Krisztina polgármester mellettük állt ki szidva és gúnyolva a rendőröket.

Zavartan hadakozott Suzi alpolgármester a rendőri intézkedés ellen
Véd- és dacszövetség. Döme Zsuzsanna Suzi és Baranyi Krisztina
Fotó: Döme Zsuzsanna Suzi Facebook-o

„Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére, újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, míg a nő ellen szabálysértési eljárás indult” – közölte a Police.hu a katás tüntetésekről szóló cikkében. A Telex megírta: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökéről volt szó, Kovács Gergelyől és Döme Zsuzsanna „Suziról”, Ferencváros alpolgármesteréről. A portálnak a BRFK azt válaszolta: „Az Erzsébet hídon július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés továbbfolytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, amelyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd házkutatást tartottak nála, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak.

A Telex videóján az látható, hogy a Kovács Gergely elleni intézkedést akadályozó alpolgármestert megbilincselik és elvezetik, miközben „Suzi” zavartan viselkedik, azt kiabálja, hogy „ne nyúljanak hozzám!”, illetve, hogy „fogdossák a bokámat” – mire az egyik rendőr azt feleli, azért, mert rugdos –, és folyamatosan igyekeznek megnyugtatni.
Az videónál az egyik kommentelő megjegyezte: „Nem tudom, mit várt a csaj, mikor odaront egy rendőri intézkedés közepére. Utána nemhogy odébb ballagott volna, még erőszakoskodott, de hogy tetőzzük az esetet, még neki állt feljebb! Gratulálok mind a kettő alkoholbogárnak!” Egy másik hozzászóló megállapította: „részegen randalíroznak, ezek nem politikusok, hanem huligánok”.

A Kétfarkú Kutya Párt társelnökei
A Kétfarkú Kutya Párt társelnökei
Fotó: Döme Zsuzsanna Suzi Facebook-o


Az esetre felháborodottan reagált Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is, szidta, gúnyolta a rendőröket, illetve Pintér Sándor belügyminisztert. Posztjára egy – vélhetően MKKP-szimpatizáns kommentelő – úgy reagált, „Gergő Kovács ezt elcseszted, legközelebb, ha tüntetni mész ürítsd ki a zsebeidet. Kitartás, veletek vagyunk!. Suzi Dadat is ölelem.”
A „Kilencben az élet” Facebook-csoportban is szó esett a történtekről, akadt, aki „menőnek” nevezte Suziék fellépését, de volt, aki azt írta, „Az ilyen agyhalott miatt lehet hiteltelenné tenni a tüntetést. Drogos hőbörgés lesz így belőle. Kártékony brigád, pont annyit érnek mint Baranyi. Nagy 0”. Más figyelmeztetett: „Egy alpolgármester közvetlen környezetében folyamatosan felbukkan a fűfogyasztás? A rendőri intézkedésnek ilyen módon ellenállni? A politikusokkal szemben vannak bizonyos lakossági elvárások.”

Amint arról májusban beszámoltunk, Baranyi Krisztia kiállt alpolgármestere mellett, amikor a jobbikos Szilágyi Zsolt azt kérte számon, hogy Döme Zsuzsanna Suzi részt vett a kutyapárt által április 20-án a Madách téren rendezett „Million Marijuana March” elnevezésű rendezvényen. (A Million Marijuana March vagy Global Marijuana March világszerte megrendezett, a kannabiszt népszerűsítő, „a kannabiszkultúrát mint választott személyes életstílust ünneplő” felvonulás – a szerk.) A polgármester a kannabisz legalizálása mellett érvelt, a „büntető drogpolitika” ellenében. „Úgy látom, hogy az MKKP akciójának előremutató, pozitív társadalmi hatásai lehetnek – írta Baranyi.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom