Belföld

Kiállt a kannabisz legalizálása mellett Ferencváros baloldali polgármestere

„Előremutató hatások”

Határozottan kiállt a drogliberalizációt szorgalmazó, Kétfarkú Kutya párti alpolgármestere, Döme Zsuzsanna (Suzi) mellett Baranyi Krisztina.

Kiállt a kannabisz legalizálása mellett Ferencváros baloldali polgármestere
Fotó: MH/Katona László

Ferencváros első embere szombaton, a Face­bookon válaszolt a korábbi képviselő-testületi ülésen kapott kérdésre, amikor is a jobbikos Szilágyi Zsolt azt kérte számon, hogy Döme Zsuzsanna (Suzi) részt vett a kutyapárt által április 20-án a Madách téren rendezett „Million Marijuana March” elnevezésű rendezvényen.

Szilágyi felszólította Baranyit, hogy határolódjon el az alpolgármestertől. (A Million Marijuana March vagy Global Marijuana March világszerte megrendezett, a kannabiszt népszerűsítő, „a kannabiszkultúrát mint választott személyes életstílust ünneplő” felvonulás – a szerk.) Baranyi – a kutyapárti szlogent átvéve – azt írta, az esemény célja, hogy „okos, józan drogpolitika legyen Magyarországon”, ez pedig szerinte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt célkitűzései alapján valósulhatna meg.

A polgármester leszögezte, nem foglal állást a könnyű drogok legalizációjáról szóló vitában, azonban fejtegetésében egyértelműen a kannabisz legalizálása mellett érvelt, a „büntető drogpolitika” ellenében. „Úgy látom, hogy az MKKP akciójának előremutató, pozitív társadalmi hatásai lehetnek – írta Baranyi Krisztina, hozzáfűzve, – nem lát okot az elhatárolódásra, sőt, ezúton is megköszöni az alpolgármester „kiváló munkáját”.

Kapcsolódó írásaink

Propaganda, közpénzből

ĀBaranyiék az önkormányzati lappal együtt terjesztik a baloldal képviselőjének szóróanyagát