Belföld

A DK az átlagos keresetűektől megvonná a rezsicsökkentést

Csak a rászorulóknak kellene biztosítani a kedvezményes rezsitarifákat, s már az átlagos keresetűnek minősülő fogyasztók sem vehetnék igénybe a rezsicsökkentést Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció politikusa szerint, aki az ATV stúdiójában beszélt erről.

A DK az átlagos keresetűektől megvonná a rezsicsökkentést
Dávid Ferenc
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

"Lehetne rászorultsági alapon adni a pénzt, rászorultsági alapon adni a rezsitérítést. Megint azt mondom, hogy akinek félmilliós meg egymilliós jövedelme van, ott teljesen fölöslegesen kedvezményezni mondjuk a fűtését meg a többit" - emelte ki Dávid Ferenc, a Gyurcsány-párt közös baloldali listájáról parlamenti mandátumot szerzett képviselője az ATV Szigorlat című műsorában. 

Dávid elképzelése tömegek kiadásait növelné, hiszen például idén februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 546 ezer forint volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta a baloldal folyamatosan támadja a társadalom egészének számottevő anyagi könnyebbséget jelentő intézkedést. Gyurcsány Ferenc 2014 elején egyszerűen hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom