Belföld

Befuccsolhat Jakab Péter puccsa

Jobbikos szerecsenmosdatás: illegális felvétellel próbálkoztak

Jakabék egy, a sajtónak átadott, manipulált hangfelvétellel próbálták meg tisztára mosni elnökjelöltjüket, Földi Istvánt, a szexuális erőszak feltételezett elkövetőjét két nappal az elnökválasztás előtt. A bukott pártelnök jelöltjének akciója kudarcba fulladt, a történések koronatanúja közleményben cáfolta és leplezte le az összeesküvést.

Befuccsolhat Jakab Péter puccsa
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint megírtuk, a bukott pártelnök, Jakab Péter agytrösztje egyfajta ellenpuccsra készül a szombati tisztújításon, ennek jegyében jelölték a szatmári szexuális erőszak feltételezett elkövetőjét, Földi Istvánt elnöknek. Földi Jakab Péter legfőbb bizalmasaként amolyan strómanként biztosíthatná a teljhatalmat a frakcióvezetői posztját megőrző, bukott elnök számára.

A Jakabbal együtt kampányoló Földi csütörtökön újabb akcióba kezdett. Közösségi oldalán magánközleményben hivatalosan ártatlannak nyilvánította magát az ököritófülpösi szexuális erőszak ügyében, amelyben személyes szabadság megsértésének bűntette miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytat nyomozást.

„Az igazság tegnap mindenki számára kiderült. Napvilágot látott egy hangfelvétel, amelyen Gyüre Csaba volt országgyűlési képviselő maga mondja el, hogy azon a bizonyos ököritófülpösi disznótoron nem történt semmilyen erőszak, az egész csak fel lett fújva. Mindezt az a Gyüre Csaba mondja, akire Szilágyi György élettársa, V. Anita mindvégig úgy hivatkozott a sajtóban, mint az eset koronatanújára, aki megmentette őt az állítólagos erőszaktól. Mára kiderült, nem volt mitől megmenteni, hisz még Gyüre Csaba szerint sem történt semmi” – írta közösségi oldalán Földi István.

Néhány órával később azonban igencsak kétessé vált ez az elégtétel, Gyüre Csaba ugyanis saját Facebook-oldalán cáfolt. „Harminchárom év joggyakorlattal a hátam mögött tisztában vagyok azzal, hogy az ököritófülpösi decemberi büntetőügy kimenetelét nem Földi István Facebook-bejegyzése és nem is én fogom eldönteni, de nem is egy – szándékosan a Jobbik tisztújítási kampányának hajrájára időzítetten nyilvánosságra hozott – illegális hangfelvétel szövegkörnyezetéből kiragadott néhány szó, hanem a független magyar bíróság.

Az illegálisan felvett teljes beszélgetés tartalmi lényegétől jelentősen eltér az abból kiragadott és összevágott, most nyilvánosságra hozott hanganyag. A tanúvallomásomat az ügyben a rendőrkapitányságon tényszerűen és tárgyszerűen megtettem, a döntés a hatóságok kezében van. Az illegális hangfelvétel miatt a szükséges jogi lépéseket megteszem” – írta Gyüre Csaba.

Gyüre volt az a jobbikos politikus, aki a szexuális inzultus áldozatát, Szilágyi György ex-Jobbik-alelnök élettársát, V. Anitát kiszabadította szorult helyzetéből.

Az áldozat élettársa, Szilágyi György tegnap lapunknak azt mondta, a Földi által közzétett hangfelvétel valójában egy tizenhat perces telefonbeszélgetés volt, méghozzá a disznótor másnapján Földi István jobbkeze, Miskolczi István regionális igazgató és Gyüre Csaba között.

Ezt a magánbeszélgetést rögzítették, és izzadták belőle össze azt a néhány másodperces hangfelvételt, amely alapján Földi a büntetőeljárásban már fel is mentette önmagát – tette hozzá Szilágyi. A telefonáló egyébként az ajtónálló volt, aki bekísérte élettársát a szobába, ott rázárta az ajtót, majd előtte őrködött, hogy senki ne zavarhassa meg a főnökét, Földit a tervezett akciójában – mondta a Jobbik egykori alelnöke.

Szilágyi szerint ezzel a hangfelvétellel próbálja a Jakab–Földi-tandem megtéveszteni a kongresszusi küldötteket.

Kapcsolódó írásaink

Jakab élettársa a díszpáholyban

ĀA Jobbik bukott elnöke, a frakcióvezetői székbe két kézzel kapaszkodó politikus kétmillió forintos parlamenti állással honorálta a pártbeli tisztségeiről lemondó volt kabinetfőnökét