Belföld

Jakab élettársa a díszpáholyban

Jakab Péter, a Jobbik bukott elnöke, a frakcióvezetői székbe két kézzel kapaszkodó politikus a Metropol beszámolója szerint kétmillió forintos parlamenti állással honorálta a pártbeli tisztségeiről lemondó volt kabinetfőnökét, élettársát.

Jakab élettársa a díszpáholyban
Molnár Enikő, a bukott elnök élettársa itt várja a döntést a busás fizetésről
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Molnár Enikő a hétfői teljes ülést már ebből a páholyból figyelte. A BKV-ellenőrből a Jobbik egyik tényleges irányítójává váló nő kétmillió forintos fizetését akkor jelenthetik be az Országgyűlés Hivatalának, ha Jakab bemutatja a jegyzőkönyvet a frakció működési szabályzatának megváltoztatásáról. A Metropol szerint a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készítette elő a párt bukott elnöke.

Ez lényegében teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab a vasárnap esedékes elnökválasztáson a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Földi István bajtárs elnökké választásáért kampányol. Ha ez sikerülne neki, a parlamenti frakció pénzügyi forrásai feletti rendelkezési jogot teljes egészében megszerezhetné. Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután ő maga rendelkezhet. Jakab ezzel évente hatszázmillió forint sorsáról dönthet egy személyben, kontroll nélkül.

„Az igazság azonban tegnap mindenki számára kiderült” – mondta támogatottja egy kedden napvilágra került hangfelvételre hivatkozva. Ezen Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki részt vett a disznótoron, azt mondja, hogy a párt 2021. decemberi, vidéki rendezvényén nem történt erőszak, a volt képviselő szerint csak fel lett fújva az egész.

A szexuális inzultus áldozata, Szilágyi György ex-Jobbik-alelnök élettársa, V. Anita a feljelentésében azt állította, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Gyüre Csaba hallotta meg a segélykiáltásait, és a segítségére sietett, ő volt az, aki kiszabadította. Az ügyészség személyes szabadság megsértése bűntette gyanújával rendelte el a nyomozást, amely bűntett három év szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó írásaink