Belföld

Elnökjelöltek a porladó Jobbikért

Javában zajlik a Jobbikban a jövő heti elnökválasztás jelöltjeinek kampánya. A bukott pártelnök, Jakab Péter kiválasztottja, bizalmasa, az ököritófülpösi disznótor szexuális erőszakjának feltételezett elkövetője, Földi István a Facebookon üzent saját és Jakab híveinek: hiába kereste őt a Magyar Nemzet, hogy információt kérjen a párt belső ügyeiről, ő nem volt hajlandó erről semmit sem mondani a Fidesz-médiának és nyúlványának. Földi közölte, azért dolgozik, hogy közösségükben ismét rend és stabilitás legyen.

Elnökjelöltek a porladó Jobbikért
Gyöngyösi Márton: Az ellenzéki politizálás a végnapjait éli
Fotó: MH

Egy másik elnökjelölt, a Jakabbal szembeni szervezkedés egyik vezéralakja, Ander Balázs, a Jobbik egykori alelnökének, ország­gyűlési képviselőjének, az utolsó „pesti srácok” egyikének, Murányi Leventének a támogatását élvezi, vele, az ő ajánlásával szeretne nekivágni a most vasárnap esedékes elnökválasztási küzdelemnek. Korábban megírtuk, hogy a zsidókat a parlamentben korábban listázni akaró Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő visszaléphet Ander javára, ám ez Gyöngyösi tegnapi bejegyzése alapján korántsem biztos, hogy százszázalékos értesülés.

Gyöngyösi ugyanis tegnap Beleznay Zsuzsát, a momentumos vezetésű Terézváros alpolgármesterét vonultatta fel mint ajánlót. „Az ellenzéki politizálás a végnapjait éli, nem engedhetjük meg magunknak a rossz döntéseket, sőt kizárólag a legjobb döntéseket kell meghoznunk. Megújulásra, fejlődésre, lendületre, szakmaiságra, előre gondolkozásra, megfelelő és minőségi érdekképviseletre van szükségünk mind hazai, mind nemzetközi szinten” – ezekkel a szavakkal bátorította Beleznay a jobbikos küldötteket arra, hogy vasárnap Gyöngyösi mellett tegyék le voksukat.

A Jobbik egyébként támogatja azt a javaslatot, amelynek értelmében a megválasztott, de esküt nem tett parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá. Az egész törvénytervezet egyetlen embert, Hadházy Ákost érinti, mert nem vett részt a parlament alakuló ülésén, bojkottálta azt. Azóta, bár már kérte a képviselő a házelnököt, hogy tehesse le az esküt, ez még nem történt meg. A Jobbik szerint kell hogy legyen retorziója annak, ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt.

Kapcsolódó írásaink

Jakabnál a kasszakulcs

ĀKétmilliós fizetést adhat élettársának a bukott Jobbik-elnök a parlamenti frakció pénzéből