Belföld

Körvonalazódik egy megoldás a solymári vízhiány enyhítésére

Az operatív törzs Solymáron egész nap ülésezett és körvonalazódik egy megoldás a vízhiány enyhítésére - jelentette be Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön este a Facebookon közzétett videójában.

Körvonalazódik egy megoldás a solymári vízhiány enyhítésére
Menczer Tamás
Fotó: MH

A képviselő elmondta, a problémát az okozza, hogy a kánikulában megnövekedett fogyasztás miatt a tározók nem tudnak feltöltődni, a víz elfogy, így egyes területekre csak kevés, vagy egyáltalán nem jut.

A szakemberek mai egyeztetések során arra jutottak, hogy a tározók feltöltését segíteni kell, ezt vízszállító autókkal fogják megtenni. Két nyolc köbméteres autó még ma este el is kezdi a munkát, így a szakemberek várakozása szerint reggelre annyi vizet lehet felhalmozni, hogy itt lesz víz, ahol már napok óta nincs.

Objektum doboz

Amennyiben ezek az autók folyamatosan tudják végezni a töltést, akkor bízhatunk abban, hogy olyan vízhiány, ami az elmúlt napokban kialakult, már nem lesz - húzta alá Menczer Tamás.

A vízfelvevő pontok és a vizeskocsik számát növelték, tegnap hat ilyen volt, most 11 ilyen van Solymáron, kettő mozog és utántöltést végez, kilenc pedig fix helyen van, ezeknek a címét minden lehetséges online fórumon közre fogják adni - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Egyúttal azt kérik azoktól, akiknél van víz, hogy csak a legszükségesebbekre használják, hogy oda is jusson, ahol jelenleg nincs.