Belföld

Kárpátaljai gyermekek is kikapcsolódhatnak

Adományokkal segített nyári tábor

Különleges ez a tábor, hiszen Jézus jelen van és tanítani akar benneteket – mondta Székely János megyéspüspök a napokban annak kapcsán, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 27. alkalommal indította el Nardán nyári napközis táborát általános iskolás gyermekek részére.

Hozzátette: Jézus arra tanít, hogy az élet nem a semmiből a semmibe tart, hogy az igazi erő nem az erőszak, hanem a szeretet ereje, valamint hogy Istennek van egy álma rólunk, és nekünk ezt kell keresnünk és megvalósítanunk az életünkben.

Idén nyolc hétig lesz nyitva a nardai tábor, a táboroztatást sokan adományokkal segítik. Egy-egy turnusban 150-200 gyermeknek nyújtanak kikapcsolódást, felejthetetlen pillanatokat. A Karitász az egyházmegyéből érkező kisdiákok és nehéz sorsú gyermekek mellett hetente számos, Ukrajnából és Kárpátaljáról menekült gyermek számára is igyekszik szebbé tenni a nyarat.

A tábornyitón több mint 280 kisgyermek vett részt, jelentős részük a háború sújtotta országból érkezett, sokan közülük jelenleg Vas és Zala megyében élnek.

A táborban rodeóbika, trambulin, bungee jumping, csocsó- és pingpongasztal, ugrálóvár szolgálja a kikapcsolódást. A fedett foglalkoztatóban kézműves programokkal és társasjátékokkal várják a gyerekeket, míg a természetközeliséget a Tompa Ferenc lovaival eltöltött idő hozza el a tábor mindennapjaiba.