Belföld

Kétmilliós fizetést kapna Jakabtól a mamuszos

Jakab Péter teljhatalomra játszik a Jobbikban, ő szeretne rendelkezni a parlamenti frakciónak járó hatszázmillió forint felett.

Mindennap kedveskedik egy kis meglepetéssel Jakab Péter, a Jobbik bukott elnöke a vasárnap esedékes elnökválasztó kongresszus előtt. A Metropol értesülése szerint ezúttal a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakításán fáradozik, amelynek tervezete teljhatalommal ruházná fel a parlamenti frakció vezetőjét. Az illetőt momentán Jakab Péternek hívják.

Mint korábban megírtuk, Jakab szabolcs-szatmári bajtársa, a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, Földi István elnökké választása érdekében kampányol. Leghűségesebb bizalmasával, vállt vállnak vetve fogadnák el azt is, hogy az új szabályzat a parlamenti képviselőket megillető pénzügyi keret elosztásáról, valamint a pártalkalmazottak béréről egy személyben a frakcióvezető dönthessen. Vagyis Jakab – ha akaratát sikerül keresztülvinnie a kongresszuson – évente hatszázmillió forintról dönthet majd.

A frakciószabályzat átalakítása azért sürgős Jakabnak, mert kétmilliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből a pártban minden tisztségéről lemondott volt kabinetfőnökének, élettársának, Molnár Enikőnek.

Az új szervezeti és működési szabályzat tervezete szerint továbbá nem lehetne őt egyszerű többséggel elmozdítani, ehhez a képviselők kétharmadára lenne szükség.

Megírtuk, az eredendően kilencfős elnökségben a hat alelnök fele, három támogatta Jakab Pétert, a többiek, a „lázadók” az elnök leváltásának szándékával mentek el az országos választmány ülésére, ám erre – Jakab önkéntes lemondása miatt – nem került sor. Szabó Gábor, a választmány elnöke forrásaink szerint arra is indítványt tett, hogy legyen teljes tisztújítás pártban, ám ezt a választmány leszavazta, így a hétvégén csupán új elnököt választanak.

A régi elnök most minden energiáját a Jobbik vezetése feletti hatalom visszaszerzésére fordítja, a Metropol szerint a kamu-alapszervezetek tucatjait létrehozója, Földi István mögé bújva akarja megkaparintani újra a hatalmat. Az erről szóló felhívást a napokban minden egyes szimpatizánsuk telefonjára eljuttatták – írta meg a Metropol. A hozzájuk hű helyi pártaktivistákat Földi István kocsordi kertjében fogadta, Jakab Péter pedig győzködte őket párosuk nagyszerűségéről.

„Ha egy önellátásra képes országban aranyáron lehet jóllakni, ott nagy baj van” – írta Facebook-posztjában Jakab. A Jobbik frakcióvezetője mellékelt egy fotót is, amelyre azt írta: „Az az ország szabad, amelyik meg tudja etetni a sajátjait.” Hont András publicista egy kommentben rántotta le a leplet az ármánykodásról: „Márpedig jó volna befejezni az etetést.”

Varga-Damm Andrea volt országgyűlési képviselő a Jobbik helyzetét a Harcosok klubjában elemezve azt fejtegette, hibának tartja Volner János kizárását a Jobbikból. Szerinte Volner időben figyelmeztette a vezérkart, hogy a Jobbik rossz irányt vett Vona Gábor távozása után. Ugyanakkor a 2018 és 2020 közötti vezetés rossz szellemének Gyöngyösi Mártont tartja, aki a hírek szerint Ander Balázs javára visszalépne az elnökjelöltségtől.

Kapcsolódó írásaink