Belföld

Tovább csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása

Tovább csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció szerint.

Tovább csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása
A Blaha Lujza téren feltűnően lassan haladnak a felszíni munkák
Fotó: MH/Török Péter

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán kedden megjelent bejegyzés szerint 2019-ben főpolgármesterként Tarlós István kész felújítási terveket hagyott utódjára, ami a térrendezésen túl a környező utcák felújítását és a közlekedésrendezést is tartalmazta.

A jelenlegi főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek „csak annyi dolga lett volna, hogy a kormány támogatásával időben elindítja a beruházást” - írták. Ez nem sikerült neki, mert akkor már 2021 végén átadhatta volna - fűzték hozzá.

Végül jelentős csúszással és csökkentett műszaki tartalommal indult a tér felújítása, mostanra pedig már négyszer módosították a terveket - folytatták, megjegyezve: számos korábban kivett fejlesztési elemet később mégis visszatettek, persze drágábban. Így volt ez a nyilvános illemhely esetében, és most úgy tűnik, a Somogyi Béla utca felújítása kapcsán is ez fog történni: további 220 millió forintot akarnak erre költeni - sorolták.

Így a beruházás összköltsége is folyamatosan nő: hiába volt cél a végösszeg lefaragása 2,67 milliárdra, már most 3,87 milliárd forintnál tartanak - hangsúlyozták. „És örülhetünk, ha 2023-ra készen lesznek vele” - tették hozzá.

Míg a felújítási költségek folyamatosan nőnek, az összetorlódó fejlesztések miatt a főváros közlekedése teljesen megbénult, a budapestiek pedig csak várják és várják, hogy végre valahára elkészüljön az új Blaha Lujza tér - zárták a bejegyzést.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék parkolási díjat emelnének

ĀKarácsony Gergely főpolgármester és a baloldali városvezetés parkolási díjat emelne, ismét belerúgva a fővárosi autósokba, akiket megválasztása óta üldöz a városvezető