Belföld

Karácsony miatt vacoghatnak télen a távfűtést használók

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben. Végül azonban a főpolgármester elszólta magát.

Karácsony miatt vacoghatnak télen a távfűtést használók
A közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat
Fotó: MH/Purger Tamás

A közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat.

Vagyis a Főtáv által fűtött lakásokban hidegebb lesz télen.

Ha 20 fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani- így foglalta össze Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, mit is jelent az a terv, amelyet az Energiacsúcson bejelentett.

Ez azt jelenti, hogy a főváros baloldali vezetése nemcsak a hivatalokban, hanem a Főtáv 240 ezer fővárosi fogyasztójánál is érvényesíteni akarja télen a fűtéscsökkentést. Mindezt Brüsszel utasítására.

Karácsony Gergely később közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, de ami ennél is fontosabb, hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek, vagy hűthetnek az ott dolgozók. Ezt egészítette ki most Karácsony a lakások fűtésére vonatkozó elszólással.

Kapcsolódó írásaink

Romokban a baloldal, lendületben a kormánypártok

ĀKarácsony igyekszik a fővárosi kudarc felelősségét az ellenzéki pártokra tolni, de az alacsony részvételben és a kormánypártok sikerében a gyenge főpolgármesteri teljesítmény is közrejátszott