Belföld

Zugló helyett Hadházy az országot járja

Jut útiköltségre is az adományokból a parlamenten kívüli honatyának

Hadházy Ákos, Zugló megválasztott országgyűlési képviselője még nem tette le az esküt, így fize­tést sem kap, amire azt a megoldást találta ki, hogy adományokat kunyerál a Facebookon.

Zugló helyett Hadházy az országot járja
Hadházy Ákos vonatozik. Facebookoldalának tanúsága szerint az utóbbi hónapban járt például Méhkeréken, Szekszárdon, Rátkán, Császtán és Sarkadon is
Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Korábban bejelentette, hogy hatmillió forint össze is gyűlt két nap alatt, azóta vélhetően tovább hízott a parlamenten kívüli honatya vésztartaléka. Az elmúlt egy hónapban Hadházy – közösségi oldalának tanúsága szerint – aktívan járja az országot, többek között járt Méhkeréken, Szekszárdon, Rátkán, Császtán és Sarkadon is, tegnap pedig a ferencvárosi képviselőtestületnél vendégeskedett. Csupán Zuglóban nem tette tiszteletét.

A XIV. kerületben volt kihívója, a fideszes Borbély Ádám végzi helyette a teendőket. A Fidesz kerületi elnöke több tanévzárón és ballagáson is részt vett, ahol pedagógusokkal beszélgetett, emellett meglátogatta a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola ideiglenes épületét az Egressy úton, ahol az igazgató, Makovecz Pál vezette körbe. Posztjában kiemelte: miközben Zugló megválasztott baloldali képviselője még mindig nem tette le az esküjét, és képviselőhöz méltatlan módon tarhál, aközben a kormány nem hagyja magára a kerületet: az intézmény Columbus utcai épülete két és fél mil­liárdos állami beruházás keretében teljes infrastrukturális felújításon esik át.

Lapunk megkeresésére Borbély Ádám elmondta, ma Zugló az egyetlen település az Országgyűlésben, amelyet nem képvisel senki, és különösen szomorú, hogy ha le is teszi az esküt Hadházy, akkor sem kíván a parlament munkájában részt venni, ami Zugló és a választók semmibevétele. A helyiek nemcsak a törvényhozás munkájában, de a hétköznapokban is felelős képviselet nélkül maradtak. Miközben Hadházy a falvakat járja – talán azok közelebb vannak lakóhelyéhez, Szekszárdhoz – Zuglóban mi végezzük helyette az érdemi munkát – jegyezte meg Borbély Ádám. Felidézte, a XIV. kerület mindig csak veszít a baloldal „ügyeletes szélhámosaival”.

„Hogyan is várhatnánk, hogy Had­házy Zuglóval foglalkozzon, ha nem is ismeri, és közben ugyanannak a baloldalnak köszönheti a mandátumát, amely nyakig benne lehet a parkolási korrupcióban. Ők így együtt képviselik a zuglói baloldalt, gazos patakparttal, korrupciós pénzekkel, munkakerülő képviselővel. Ez a zuglói valóság” – fogalmazott a fideszes politikus.