Belföld

Borbély Ádám: Hadházy tarhálása se nem etikus, se nem átlátható

Hobbista képviselő

„Megválasztottuk, többek között én is rá szavaztam, ezek után az esküt sem tette le, mert megsértődött hogy nem nyert az ellenzék, most meg küldjük neki a pénzt. Egy átlag embernek ki küld pénzt, hogyha megsértődik, és nem megy be a munkahelyére dolgozni?!” – írta az egyik kommentelő Hadházy Ákos posztjához, amelyben Zugló megválasztott, de az esküt – egyedüliként – le nem tett országgyűlési képviselője hatmillió forint támogatást kunyerál a választóktól.

Borbély Ádám: Hadházy tarhálása se nem etikus, se nem átlátható
Borbély Ádám
Fotó: MH/Török Péter

Bár Hadházy Facebook-oldalán gyors a moderálás, azért újra és újra megjelennek a negatív, gúnyos hozzászólások. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán megállapította: „Nem semmi ez a Hadházy Ákos: a követőivel fizettetné meg, hogy nem hajlandó dolgozni.” A politológus bejegyzéséhez is rengeteg bosszús komment érkezett: „ne felejtsék el, hogy Hadházyt választópolgárok delegálták, akiket magukra hagyott”, „ha repülősdizni van pénze, akkor van miből költekezni is”, „ez így igazságos, a fizetésért meg kell dolgozni, ingyen nem jár fizetés, menjen el kubikolni és akkor megérti, hogy a szegény ember kemény munkával keresi meg a kenyerét”, „ha Isaura kiszabadítására tudtak gyűjteni anno, akkor a bázisa összedobja neki azt a pár millát”.

Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke lapunk megkeresésére úgy fogalmazott: „A közéleti szerepvállalás legalja az, amikor valaki önszántából, tudatosan nem teszi le a képviselői esküjét, majd a később hiányzó tiszteletdíját a lakosságtól kéri be. Nem lep meg: jártam Szekszárdon, láttam, milyen nagy házban él Hadházy, és ha figyelembe vesszük a méregdrága hobbijait, mint a repülés, akkor van is mit finanszírozniuk a támogatóinak” – tette hozzá.

Szerinte az effajta pénztarhálás se nem etikus, se nem átlátható. „Hadházy az előző ciklusban is hajtotta a pénzt, mert a hatályos törvényekkel szemben is folytatta állatorvosi tevékenységét, amiből jelentős bevételre tett szert” – idézte fel Borbély.

Hozzátette: „Azért kár letennie az esküt, hogy a havi tiszteletdíjat, a benzinpénzt és a budapesti lakást megkapja, mert saját elmondása szerint sem kíván utána a parlamenti munkában részt venni. A baloldal ügyeletes szélhámosairól mindig kiderül, hogy a kerület rosszul jár velük, ma már mindenki látja ezt Tóth Csaba, Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba helyi teljesítménye alapján” – mutatott rá a fideszes politikus.

Kapcsolódó írásaink

Hadházy most már Zuglóban hergel

ĀA baloldalon újabban általánossá vált, hogy méhlegelőnek nevezik a gazdátlan igénytelenséget – mondta a fideszes Borbély Ádám

Hadházy újra kalapozik

ĀHa sikerül összegyűjtenem erre a nyárra legalább hatmillió forintot, akkor a stábommal gond nélkül tudjuk folytatni a korrupciós esetek feltárását – írta tegnapi Facebook-posztjában Hadházy Ákos