Belföld

Illegálisnak tűnő házat árul Zsámbékon a Gyurcsány-fióka

Sem a tulajdoni lapon, sem a hivatalos térképmásolaton nem szerepel az a ház, amit Mártha Imre ingatlanos cége kínál a gyanútlan vevőknek. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint így sózna rá valakire egy ingatlant Karácsony Gergely bizalmasa, a habzsoló fővárosi közművezér. A Metropol megkereste a Gyurcsány-fióka ingatlanos cégét, hogy a házról érdeklődjenek.

Illegálisnak tűnő házat árul Zsámbékon a Gyurcsány-fióka
Mártha és Karácsony
Fotó: MH

A cég képviselője a házra vonatkozó fontos kérdések hallatán összevissza kezdett el beszélni. Lényegében megpróbálta elterelni a figyelmet a hiányosságokról.

„Éppenséggel nincs felírva, de fel van rajzolva” – mondta, amikor azzal szembesítették, hogy az általuk hirdetett ház nem szerepel a Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott térképmásolaton, de a tulajdoni lapon sem. Hosszas mellébeszélés után végül beismerte, hogy a ház jogi értelemben tulajdonképpen nem létezik. „Most akarjuk feltüntettetni a földhivatallal” – mondta zavartan.

Objektum doboz

A hirdetés szerint Mártha Imre családi ingatlanos cége egy 3410 négyzetméteres zsámbéki telken álló családi házat kínál eladásra. Az „eladó ház” sem a hivatalos térképmásolaton, sem a tulajdoni lapon sem szerepel.

Pillanatkép a Metropol videójából
Pillanatkép a Metropol videójából
Fotó: Metropol

Mártha Imrének nem ez az első botránya

A bukott exminiszterelnökhöz közeli kapcsolata miatt Gyurcsány-fiókának gúnyolt cégvezér provokatív gazdagsága, jachtútjai, napi másfél milliós szállodaszámlái, a híres maffiózótól, Prisztás Józseftől vett 2 milliárdos svábhegyi villája, meghökkentőn drága vagyontárgyai nagy botrányt okoztak.

A fővárosi közműcégek vezére elképesztő gazdagságban él, miközben folyamatosak voltak az elbocsátások a cégeknél, a megmaradt dolgozók pedig attól rettegtek, hogy elveszítik a munkájukat

A fővárosi közterület-fenntartók, a FŐTÁV, a temetkezés, a kertészeti vállalat és a kéményseprők csúcsvezére sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES. Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van ugyanis a fővárosi közműfőnök által vezetett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás (ezekben a kerületekben a négyzetméterárak már messze 1 millió forint fölött járnak), egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén.

Kapcsolódó írásaink