Belföld

Így habzsol a Gyurcsány-fióka

A fővárosi közművek egyszemélyi vezetője alig havi 75 ezer(!) forint jövedelmet vallott be több éven keresztül, mielőtt Karácsony Gergely jóvoltából a budapesti közműcégek vezetője lett. Mártha Imre mindeközben Floridában vett ingatlanokat.

Így habzsol a Gyurcsány-fióka
Dicsekedik közösségi oldalán floridai birtokával a Gyurcsány-fióka
Fotó: Instagram/Mártha Imre

Miközben állítólag csak 75 ezer forint bevétele volt adóbevallása szerint, ugyanezekben az években a Gyurcsány-fiókának becézett Mártha Imre saját maga, sőt a családja nevén lévő ingatlanos cég sok százmillió forint értékben vásárolt ingatlanokat Floridától Budapesten át egészen az ukrán-magyar határig.

A Metropol több forrásból is arról szerzett információt, hogy Mártha Imre eközben több éven keresztül mindössze a szakmunkás minimálbér felének megfelelő jövedelmet vallott be. Vagyis összesen 75 ezer forintot havonta!

A luxusnyaralásaival, a Prisztás nevezetű maffiózó családjától megvásárolt villájával, úszómedencéjével rendszeresen kérkedő Gyurcsány-fióka 2018-ban és 2019-ben is – tehát közvetlen azelőtt, hogy kinevezték volta a budapesti közműholding élére – 900 ezer, azaz havi bontásban mindösszesen 75 ezer forintot keresett, legalábbis papíron. Ez az akkori szakmunkás bérminimum négyórás, elfelezett összegének felel meg.

A közművezér eközben egy sok százmillió forintot érő svábhegyi luxusvillában él, egy több tízmilliós Bentley-vel közlekedik és 2019-ben, még „négyórás szakmunkásbér-minimumából” vásárolt magának egy floridai luxuslakást, sőt egy magánszigeten található telket, amire állítólag egy reneszánsz villát szándékozik építeni.

Medence és saját kikötő is tartozik a házhoz
Medence és saját kikötő is tartozik a házhoz
Fotó: Metropol

Tehát ugyanabban az évben tett szert a tengeren túli sok száz milliót érő ingatlanokra, amikor papíron mindössze havi 75 ezer forintot keresett.

Mártha Imre, ahogy egy több tízmilliót érő Steinway zongorán játszik
Mártha Imre, ahogy egy több tízmilliót érő Steinway zongorán játszik
Fotó: Metropol

Mártha Imre életét eközben medencés budai villa, Bentley, saját balatoni villa és hajó, sokmilliós ló, több tízmilliós zongora, részesedés egy balatoni kikötőben, magánvillák tették „elviselhetőbbé”.

Mártha Imre egy igazi angol telivéren lovagol
Mártha Imre egy igazi angol telivéren lovagol
Fotó: Metropol

A fővárosi közműholding, a szemétszállítás, a FŐTÁV, a temetkezés és a kertészet csúcsvezetőjét személyesen is szerette volna megkérdezni a Metropol a birtokába került információkról. Végül március 26-án, vagyis munkanapon, egy csopaki bisztróból kifele jövet sikerül legalább a kérdéseket feltenni neki.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom