Belföld

Ötszáz nap alatt már ötvenet lépett előre a MATE egy agrár­tudományi ranglistán

Oktatás, kutatás

Lezárult a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) második tanéve, az új intézmény már az első ötszáz napján bizonyította, hogy jelentős szereplője a magyar agráriumnak, mind oktatási, mind kutatási szempontból – írta az intézmény.

Idézték Gyuricza Csaba rektort, aki tanévzáró beszédében hangsúlyozta: „Megalakulásunk után tizennégy hónappal ötven helyet javítottunk a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds idei agrártudományi ranglistáján. A munkaerőpiac visszaigazolja az egyetemen elindult integrációs és fejlesztési folyamatokat és az intézmény tudományos teljesítményének növekedését.”

Nagy István miniszter arról beszélt: „A mezőgazdaság és az élelmiszeripar, amely az itt végzett hallgatók két legfőbb célterülete, stratégiai ágazat, és kiemelt közfigyelem irányul mindkettőre. Az elmúlt időszakban jelentkező kihívások ellenére ez a két ágazat biztosította és biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, és az export révén más országok élelmezésében is részt vállal.

Nélkülözhetetlen, hogy e területeken a világra nyitott, innovatív, modern tudással felvértezett szakemberek dolgozzanak, amiben kiemelt szerepet kap a MATE.” A tanévzárón a MATE együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszékkel a gazdálkodás színvonalának javítása érdekében.

Kapcsolódó írásaink