Belföld

Emlékezetes doktori védésnek adott helyet az ELTE jogi kara

Emlékezetes doktori védésnek adott helyet az ELTE jogi kara kedden: Szécsi Árpád politológus elsőként készített PhD-dolgozatot a rendszerváltoztató mozgalom-párt, az MDF születéséről és hőskorszakáról.

Emlékezetes doktori védésnek adott helyet az ELTE jogi kara
Szécsi Árpád
Fotó: MH

„A Magyar Demokrata Fórum előzményei, megalakulása, valamint korai története 1987–1990-ig, különös tekintettel a mozgalmi gyökerek szerepére” című doktori értekezés bemutatja a népi-nemzeti ellenzék formálódását a hetvenes-nyolcvanas években, majd részletesen tárgyalja az MDF kezdeti, az 1987-es lakiteleki találkozótól az 1990. tavaszi választási győzelemig tartó időszakát.

 A doktori védés érdekessége volt, hogy meghívást kapott és megjelent a Fórum korai történetének több fontos szereplője, így a lakiteleki találkozók szervezői közül Bakos István és Lezsák Sándor, valamint az MDF 1989–1990-es kampánystábjának egykori tagjai. A disszertáció szerzője köszönetét fejezte ki, hogy mélyinterjúkkal, emlékeik felidézésével segítették kutatómunkáját.

Kapcsolódó írásaink

Karikó Katalin kapta az Európai Feltalálói Díjat

ĀA tudós az elismerést több mint négy évtizedes munkásságáért, és főként a módosított mRNS-sel kapcsolatos kutatómunkájáért érdemelte ki, amellyel utat nyitott a Covid-járvány megfékezését elősegítő vakcinák kifejlesztésében