Belföld

Jakab táncpartnere bejelentkezett

Ander Balázs és Gyöngyösi Márton mellett Földi is indul a tisztújításon

„Szolgálatra jelentkezem a Jobbik elnökjelöltjeként” – írta közösségi oldalán Földi István, a szatmári jobbikos szexbotrány főszereplője, aki a tavaly decemberi ököritófülpösi disznótoron az áldozat feljelentése szerint megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György akkori Jobbik-alelnök élettársát.

Jakab táncpartnere bejelentkezett
A Jobbikot megtépázó szexbotrány főszereplője azt írta, „hittel, becsülettel” vezetné a pártot, „tartva a néppárti vonalat”
Fotó: Facebook

A disznótorról készített videón, amely Jakab Péter közösségi oldalára került fel a jobbikos szexuális zaklatás napján, a vadászházban táncot lejtő pártelnök épp olyan vadászkalapban és vadászcsizmában ropta, amely a kocsordi önkormányzat leltárjegyzékében is szerepelt, míg táncpartnere, Földi István olyan vadászpulóvert viselt, amilyet polgármesterként is (köz)beszerzett.

Földi kocsordi polgármesteri ténykedése kapcsán a Jobbik és a Momentum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlési tagjával szemben több büntetőeljárás is folyamatban van hűtlen kezelés, költségvetési csalás megalapozott gyanújával. Egy további költségvetési csalási ügyben a megyei főügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást Földi István polgármester és bűnsegédei, köztük Kocsord akkori jegyzője ügyében, mivel a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a vagyoni hátrányt megtérítették, így abban az ügyben mentesültek a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezményei alól. Úgy tűnik azonban, a Jobbik elnökségét – és a jelek szerint a Momentumét sem – nem zavarják ezen büntetőeljárások, valamint az sem, hogy a vadászházban történtek kapcsán személyi szabadság megsértésének bűntette miatt rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, ami három év szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elnökjelölt posztjában arról írt, úgy szeretné szolgálni országosan a Jobbikot és a magyarságot, ahogy több mint egy évtizede teszi azt a Szatmár-vidéken. „Hittel, becsülettel, elpusztíthatatlan erőként. Vallom, hogy a belső nyugalom mellett stabilitásra és építkezésre van szüksége közösségünknek. Tartanunk kell a néppárti vonalat, de egyben nem felejthetjük el azt sem, hogy honnan is indultunk” – fogalmazott. Földi riválisa a Jobbik júliusi elnökválasztásán Ander Balázs alelnök és Gyöngyösi Márton EP-képviselő lesz.

Kapcsolódó írásaink