Belföld

Belváros: Karácsony munkássága szakmaiatlan ötletelgetésben merül ki

Karácsony Gergely munkássága továbbra is kimerül szakmaiatlan ötletelgetésben, felelősséghárításban. Ne csodálkozzon, ha helyette a kormány szeretne gondoskodni arról, hogy Budapest az az európai főváros maradjon, amit az egész magyar nemzet büszkén magáénak tudhat! - írta közleményükben a Belváros önkormányzata.

Belváros: Karácsony munkássága szakmaiatlan ötletelgetésben merül ki
Karácsony Gergely
Fotó: MH/Purger Tamás

Kifejtik: Karácsony Gergely a Facebookon sérelmezte, hogy a kormány állami tulajdonba venné a Vörösmarty, Podmaniczky és Széchenyi tereket. Az V. kerület önkormányzata közleményben emlékeztetett: A Podmaniczky és a Vörösmarty teret 2019-re a Belváros kormányzati támogatással megújította. A két V. kerületi tér fővárosi fenntartású, Karácsony Gergely azonban felelőtlen, gondatlan gazdájuk: évek óta elhanyagoltság, kiégett fű, piszok és szemét jellemezte a népszerű köztereket, pedig ezek impozáns részei lehetnének a Belvárosnak, Budapestnek.

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester többször jelezte a városvezetésnek, hogy inkább átvennék a közterületek karbantartását, ha már erre Karácsonyék, és a legutóbb általuk sikersztoriként emlegetett közműholding is képtelen, de a főváros ezt nem engedte...

Hozzáteszik: a főpolgármester tegnapi Facebook-bejegyzésében „rendkívül fontos" jelzővel illetett terek azonban mind ez idáig olyannyira voltak fontosak a főváros önkormányzata számára, hogy 2019 óta jóformán egyáltalán nem látják el azok üzemeltetési feladatait, és 2022. április 28. óta mindenféle anyagi ellentételezés nélkül ezek elvégzését a belváros önkormányzatára bízták.

Mindeközben a terek hasznosításából származó bevételek (pl.: karácsonyi vásár) a főváros önkormányzatához folynak be – hangsúlyozta közleményében a belváros önkormányzata.

Kapcsolódó írásaink