Belföld

A kerületi médiacég lefejezése árán is megmentené Vágvölgyi székét Baranyi

Harc a ferencvárosi sajtóért

Baranyi Krisztina arra készül, hogy a június 22-i képviselő-testületi ülésen leváltja az önkormányzati médiacég vezetőjét, és visszaülteti a 9 magazin főszerkesztői székébe Vágvölgyi B. Andrást – erről beszélt lapunknak Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz–KDNP-frakció vezetője.

A kerületi médiacég lefejezése árán is megmentené Vágvölgyi székét Baranyi
Baranyi Krisztina
Fotó: MH/Katona László

Közölte: ezt a lépést is nagy valószínűséggel munkaügyi per és pervesztés követné, éppúgy, mint amikor a polgármester a ferencvárosi hajléktalanfoglalkoztató cég ügyvezetőjét rúgta ki azonnali hatállyal egy koncepciózus vizsgálat tényeket nélkülöző „megállapításaira” hivatkozva. A képviselő-testületnek nincs beleszólása a cégvezető személyzeti lépéseibe, így Vágvölgyi visszahelyezése is jogszerűtlen lenne – hangsúlyozta Gyurákovics, megjegyezve, már az is abszurd, hogy a szerkesztőség ultimátumot ad a testületnek.

Ráadásul inflációkövető fizetést követelnek a havilap munkatársai, holott a média büdzséje már így is nagyon magas, huszonhárom újságírót foglalkoztat a 9, míg korábban öttel működött a kéthetente megjelenő kerületi újság – jegyezte meg a frakcióvezető. Leszögezte: jogilag és szakmailag is megalapozatlan lenne Baranyi húzása, kérdés, hogy a baloldali képviselők ezúttal beállnak-e mögé.

Amint arról beszámoltunk, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a baloldal leszavazta a polgármester előterjesztését a helyi médiacég megemelt költségvetést tartalmazó üzleti tervéről, ezután Hagymási Zoltán cégvezető felbontotta Vágvölgyi B. András szerződését. Azt is felidéztük, hogy Vágvölgyi, a Magyar Narancs alapítója, Baranyi régi ismerőse 2020 nyarán, kinevezése után közölte: „Ferencváros most egy politikai laboratórium, amely megmutatja, milyen lesz az a Magyarország, amelyben már nem a Fidesz lesz a meghatározó erő.”

A lap legfrissebb számában a főszerkesztő a parlamenti választási eredmény kapcsán azt írta: „A magyar putyinisták, rezsiharcosok és nyomukban a habzó szájú tömeg bőszen védi az éppen újraválasztott putyinista magyar vezetést.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom