Belföld

Hollik: Minden gázembargós javaslatra is határozottan nemet mondunk

Ha az olajembargó atombomba lett volna a gazdaságra, akkor a gázembargó armageddon. Hiába javasolják ezt többen, a magyar kormány minden gázembargós javaslatra is határozottan nemet fog mondani, mert nem hagyja, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát - fogalmazott a Facebookra csütörtökön feltöltött videójában Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Hollik: Minden gázembargós javaslatra is határozottan nemet mondunk
Hollik István
Fotó: MH/Hegedűs Róbert
Objektum doboz

A videó elején Hollik emlékeztetett, hogy Orbán Viktor nagy sikert ért el az uniós csúcson, amikor visszaverte a brüsszeli olajembargós javaslatokat.

Hozzátette: a rezsicsökkentésért folytatott küzdelem azonban nem ért véget, hiszen hazai és nemzetközi színtéren is egyre többen vannak azok, akik most az olajembargó után gázembargót követelnek. Erről nyilatkozott az ukrán elnök mellett Ljubov Nepop nagykövet is, Kocsis-Cake Olivio személyeben a hazai baloldalon is volt olyan politikus, aki ezt követelte.

A tét óriási: a magyar rezsicsökkentés ugyanis megvédi a magyar embereket, elég csak szétnéznünk Európában, hogy milyen mértékben.

A lakossági villanyáram ára a magyarénak hat és félszerese Londonban, közel öt és félszerese Koppenhágában, és majdnem ötszöröse Bécsben és Rómában.

A gázáraknál még drasztikusabb a helyzet: a magyar lakossági árakhoz képest Amszerdamban tizenötszörösét fizetik a lakosok, Bécsben tizenkétszeresét, Stockholmban és Londonban tizenegyszeresét, de Berlinben is közel a tízszeresét.

Ezek alapján teljesen világos, hogyha elzárnák a gázcsapokat, drasztikusan emelkednének a gázárak és leállna a gazdaság - mutatott rá Holllik István. Úgy fogalmazott: ha az olajembargó atombomba lett volna a gazdaságra, akkor a gázembargó armageddonnal ér fel. „Éppen ezért szeretnénk világossá tenni: nem fogjuk engedni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát, így ahogy az olajembargóra, úgy minden gázembargós javaslatra is határozott nemmel fogunk válaszolni” - szögezte le a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink