Belföld

A gyermekek és a családok védelme az első

A kormány mindent megtesz a gyermekek, a családok védelméért és támogatásáért – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára a Budajenői Általános Iskola új természettudományos szaktantermének átadásán, ami 45 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormánynak az első és legfontosabb a gyermek. Jelenleg a GDP 6,2 százalékát költi a kormány családokra, ez évente 3500 milliárd forint, ami három és félszerese a 2010-es számnak. A családtámogatásnak sok eleme van – mondta, példaként említve az idei adó-visszatérítést a szülőknek, az otthonteremtési támogatást és a családi adókedvezményt.

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek, örvendetesen növekszik a gyermekvállalási kedv, a házasságkötések száma pedig megduplázódott – sorolta, megjegyezve: az elmúlt éjszaka sikeres tárgyalásának eredménye, hogy az olajembargó Magyarországra nem vonatkozik, így nem kell tartani a 7-800 forintos benzináraktól, ami szintén fontos a családoknak is.

Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként minden erejével támogatni kívánja a közösségeket, mint amilyen egy iskola, egy település vagy akár egy nemzetiség. Budajenőn folyamatosak a fejlesztések, megújult az óvoda, az iskola, az udvarház.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: Budajenő német nemzetiségű település akkor is, ha a Budapestről kiköltözők miatt mára kisebbségbe kerültek a sváb családok. A német hagyományok, a nyelv őrzése és továbbadása változatlanul kötelessége a közösségnek, és ebben a munkában fontos szerepe van az iskolának is – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink