Belföld

Szövetségeseivel küzd a főpolgármester

Karácsony Gergely főpolgármester egyértelműen tehetetlen a fővárost megbénító hatalmi játszmákban.

Szövetségeseivel küzd a főpolgármester
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH / Purger Tamás

Mint ismeretes, a múlt héten elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése a Momentum és a DK elnökségig érő konfliktusa miatt, ennek okán egyetlen baloldali képviselő sem jelent meg a közgyűlésen. Nem sokkal később Karácsony Gergely közösségi oldalán ígéretet tett rá, ez volt az első és utolsó alkalom, hogy a koalíciós belharcok megbénították a fővárost. A közgyűlést viszont, mint a Fidesz–KDNP budapesti frakciója is emlékeztet rá, a főpolgármester azóta sem írta ki, így az ebben a hónapban már semmiképpen nem lesz megtartva.

A kormánypártok fővárosi frakciója ennek kapcsán kiemelte: a leállás miatt nincs döntés többek között a költségvetés módosításáról, a tavalyi évi zárszámadásról, a fővárosi cégek és színházak beszámolóiról. Ezért a Budapestnek folyósított állami támogatás is komoly veszélybe került.

A Fidesz–KDNP szerint így viszont felmerül a kérdés, hogy a főpolgármestert ennyire nem érdekli a város, vagy csak koalíciós partnereit képtelen összefogni. Zárásként a kormánypártok fővárosi frakciója kiemelte: „Ezek után mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy nem a kormány állítólagos „kivéreztetése” miatt van bajban Budapest, hanem a baloldali városvezetés dilettáns munkája miatt!” Utoljára egyébként koalíciós viták miatt Demszky Gábor idején állt a munka, akkor az SZDSZ és MSZP konfliktusa bénította meg a fővárost.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony a szakmai szervezetek mögé bújna

ĀMiközben a fővárost megbénította a DK és a Momentum vezetőségig érő háborúja, addig Karácsony Gergely főpolgármester a rakpart lezárása kapcsán a szakmai szervezetek mögé bújna, bár ők tiltakoznak a tervei ellen

Karácsonyt partnerei és ígéretei is szorongatják

ĀTeljesen elveszítette lába alól a talajt Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miközben próbálja szürreális ígéreteit betartani, addig a várost vezetését és őt is túszul ejtette a DK és a Momentum hadakozása