Belföld

Márki-Zay szerint nincs is extraprofit, benzinárstop nélkül is elvannak az országok

A bankok, a multik és a nagy energiacégek mellé állt Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje. A hódmezővásárhelyi polgármester legújabb bejelentkezésében élesen támadta az extraprofitadót és a benzinárstopot.

Márki-Zay szerint nincs is extraprofit, benzinárstop nélkül is elvannak az országok
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Török Péter

Márki-Zay Péter, bukott baloldali kormányfőjelölt ismételten a multik és a bankok oldalára állt legújabb videós bejelentkezésében.

A multikat és a bankokat védve arról elmélkedett, idézzük: „de hát akiket ők mondanak, annak egy jó részének nincs extra profitja. Az élelmiszerláncoknak szerintem nincs extra profitja, de szerintem a bankoknak sincs.”

Objektum doboz

A baloldali politikus később arról is beszélt, hogy az országok „jól elvannak” benzinárstop nélkül is: „a benzinárak magasabbak mindenhol Európában, vagy legalábbis feltételezem, hogy magasabbak, hiszen Orbán befagyasztotta őket. Mégis gazdaságilag ez a többi ország, ez ahhoz képest nagyon jól elvan” - fogalmazott Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester fenti szavaiból is jól látható tehát, hogy ismét egy követ fúj Gyurcsánnyal és a baloldali elvbarátaival, hiszen hozzájuk hasonlóan megszüntetné az extraprofitadót és a benzinárstopot is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom