Belföld

Folyamatosan segítik a menekülteket

Az Ukrajnából érkező menekülteket továbbra is fogadja a magyar–ukrán határon létrehozott öt segítségpont – közölte Soltész Miklós.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Beregsurányban elmondta, a segítségpontokat a karitatív szervezetek és a civil segítők segítségével a jövőben is fenntartja a kormány, de ahol lehet kevesebb munkatárssal és segítővel látják el a feladatokat. Az érintett települések polgármestereivel tartott egyeztetés után arról beszélt, az érkezők közül sokan a nyelvi nehézségek, illetve a nyugati országokban élő rokonokhoz történő továbbutazás miatt nem maradnak Magyarországon.

Most már arányaiban ugyanannyian érkeznek hozzánk, mint amennyien visszatérnek Ukrajnába, tehát elindult egy vissza­áramlás is – tette hozzá. Kárpátaljára, valamint Ukrajna középső és keleti területeire az elmúlt három hónapban több mint 1900 tonna élelmiszer és egyéb segítség érkezett magyar részről, és eddig több mint 40 milliárd forintot fordított a kabinet az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítésére.

Kapcsolódó írásaink

Út menti keresztet avatott Soltész Miklós

Ā„A szegek látványa és a kalapácsütések hangja a több mint kétezer évvel ezelőtti nagypéntek szomorú, de valóságos történetére, a szenvedésre, de a megváltásra is emlékeztet”