Belföld

Kocsis Máté: Látom, a zaklatási balhétok nem zavar, azért nem jelentesz fel senkit!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon kérte számon Jakab Péteren, a Jobbik elnökén, hogy miért nem tett semmit a nemierőszak-botrány kapcsán.

Kocsis Máté: Látom, a zaklatási balhétok nem zavar, azért nem jelentesz fel senkit!
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról korábban mi is több cikkben írtunk, a gyanú szerint a Jobbik egy disznóvágással pártrendezvényén egy helyi politikus megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök huszonnégy éves élettársát.

A hölgy a párt tagja, sőt választókerületi szervezője volt, a baloldal közös országgyűlési képviselőjelöltjének, Földi Istvánnak a kampányát intézte, aki a feltételezett elkövetője a tavaly decemberben történt zaklatási ügynek.

Az áldozatot a párt egyik országgyűlési képviselője, Gyüre Csaba szabadította ki, meghallva az áldozat segélykiáltásait, azt követően, hogy a hölgyet becsalták egy szobába, kísérője rázárta az ajtót, majd az ajtó elé őrt is állítottak.

A fentiekre utalva írta most Kocsis Máté Jakab Péternek, hogy „látom, a zaklatási balhétok viszont nem zavar. Abban nem perelsz és nem jelentesz fel senkit”.

Mindezt arra válaszolva posztolta a Fidesz frakcióvezetője, hogy Jakab korábban feljelentette őt egy Facebook-posztért, amiben Kocsis azt állította, hogy a Jobbik-elnök veréssel fenyegetett meg egy munkást. Az ügy kapcsán Jakab bocsánatkérést követel a kormánypárti politikustól, legutóbbi bejegyzésében pedig már végrehajtóval fenyegetőzött.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatban azt írta Jakabnak, hogy „tavaly a munkagépes emberrel szemben igenis fenyegetően léptél fel, mindenki látta, ne légy rá büszke”, a történtekről pedig egy videót is csatolt, amin látható, hogy a Jobbik elnöke valóban agresszívan viselkedett.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink