Belföld

Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt

A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.

Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc felszólalásában törvénytelennek nevezte a jelenlegi kormányt.  

Az, hogy nem szakítottam félbe, és nem vettem el öntől a szót, az ne tévessze meg abban, hogy azt higgye, hogy van joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt - válaszolt a bukott miniszterelnök szavaira Kövér László, az az Országgyűlés elnöke.

Hozzátette: Közlöm Önnel, még a ciklus elején, hogy Önnek, nincs joga ilyet tenni. Különösen nincs, miután Ön szándékosan a polgárháború szélére sodorta Magyarországot 2006-ban.

Az Országgyűlés elnöke 4:55-től hallgató.

Objektum doboz

„Ön minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen, ez ellen az ország ellen és a demokrácia ellen. Erre személyes példákat is tudnék mondani, de azt hiszem ettől most meg kell kímélnem a tisztelt Házat.”

Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét
Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét
Fotó: MH/Purger Tamás

Tehát szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni - zárta megszólalását Kövér László.

Kapcsolódó írásaink