Belföld

Felhívás a női méltóság védelmében és a bántalmazás ellen

Három civil szervezet közös közleményben szólította fel a Jobbikot, valamint a velük szövetséges erőket, hogy határolódjanak el a nemi erőszak gyanújába került jobbikos politikustól.

Felhívás a női méltóság védelmében és a bántalmazás ellen
Jakab Péter ugyanolyan pólóban feszített az elnökségi ülésen, mint a disznótoron
Fotó: Facebook / Jakab Péter

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Fiatal Családosok Klubja és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége vasárnapi közleményében elfogadhatatlannak nevezte, hogy - ha igaznak bizonyul a vád - a gyanúba került politikus párttársai, a Jobbik elnöke, a Jobbikkal szövetséges baloldali pártok képviselői, valamint a baloldali sajtó nem áll ki az áldozat védelmében, a bántalmazás elítélése mellett.

„Különösképp felszólítjuk a baloldal női országgyűlési képviselőit, - többek között Vadai Ágnest, Orosz Annát, Szabó Tímeát, Kálmán Olgát, Kunhalmi Ágnest - hogy mutassanak példát és tegyék ezt meg, hiszen évek óta, hangos szóval kiállnak a nők bántalmazása ellen” - fogalmaztak.

A szervezetek hangsúlyozták, alapvető és mindenkitől elvárható normaként tekintenek a női méltóság feltétlen tiszteletben tartására és a szexuális erőszak, bármilyen bántalmazás, zaklatás visszautasítására.

Aláhúzták, a zaklatás minden formája elfogadhatatlan, „politikus elkövető esetén pedig a törvényi felelősség mellett világos politikai következményekkel is kell járjon”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom