Belföld

A kormánypártok elfogadhatatlannak tarják a Jobbikban történt szexuális zaklatási ügy kezelését

 Fidesz és a KDNP frakciójának női képviselői közös közleményben ítélték el pénteken a zaklatás minden formáját és tudatták: elfogadhatatlannak tartják azt, ahogy a Jobbik vezetése az ellenzéki pártban történt szexuális zaklatási ügyet kezeli.

A kormánypártok elfogadhatatlannak tarják a Jobbikban történt szexuális zaklatási ügy kezelését
A Jobbik vezetése, Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott a politikusnő elleni támadásról
Fotó: Facebook

Arra hivatkoztak: nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát.
A közleményben (amelyet Dunai Mónika, Selmeczi Gabriella, Vitályos Eszter, Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Illés Boglárka, Kállai Mária, Koncz Zsófia, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Szabó Tünde, Varga Judit és Juhász Hajnalka írt alá) leszögezik: a zaklatás minden formáját - pártpolitikától függetlenül - elítélik és együttéreznek az áldozattal.

A kormánypárti képviselők azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy a "Jobbik vezetése, Jakab Péterrel az élen" a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, "miként mentse meg az elkövetőt a következményektől".

Varga Judit, az igazságügyi tárca Facebook-posztjban is tiltakozott a zaklatás ellen:
 

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

A disznótoros botrányától Jakab nem menekülhet

ĀAlig kezdődött meg a nyomozás a nagy botrányt okozó jobbikos nemierőszak-kísérlet ügyében, a legújabb információk szerint máris újabb vádpontok merülhetnek fel, mivel az áldozatot a történteket követően többször is megfenyegették