Belföld

Elfordulnak pártjaiktól a csalódott ellenzékiek

Republikon-mérés

A történelmi választási vereséget követően tovább fogy a baloldali pártok támogatottsága, miközben ismét jelentősen nőtt a kormányoldal népszerűsége mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében – derült ki a Republikon Intézet Telex által közölt áprilisi pártpreferencia-kutatásából.

A teljes népesség körében 43 százalék a Fidesz–KDNP támogatottsága, a DK-é tíz, a Momentumé hét, a Jobbiké öt, az MSZP-é négy, a Párbeszédé és a Mi Hazánké három–három, az LMP-é kettő, a Kétfarkú Kutya Párté pedig egy százlék. A biztos pártválasztóknál 55 százalékon áll a Fidesz–KDNP (márciusban még 49 százalékot mért a Republikon).

A baloldali összefogásnak márciusban 46 százalékot mért az intézet, most a biztos pártválasztók tizenkét százaléka jelölte meg a DK-t, kilenc a Momentumot, hat a Jobbikot, öt az MSZP-t, a Párbeszédet és a Mi Hazánkat négy–négy százalék, az LMP-t három, a Kutya Pártot pedig két százalék. Eközben e felmérés szerint a bizonytalanok aránya magasabb, mint a választásokat megelőzően, jelenleg 22 százalék. Ez azt mutatja, hogy a csalódott ellenzéki szavazók egy része nem tud besorolni a pártok mögé az április harmadikai szereplés után – véli a Republikon.

Hozzátették: a válaszadók könnyebben felvállalják pártpreferenciájukat, és megfigyelhető bizonyos szintű győzteshez húzás is.

Kapcsolódó írásaink

A disznótoros botrányától Jakab nem menekülhet

ĀAlig kezdődött meg a nyomozás a nagy botrányt okozó jobbikos nemierőszak-kísérlet ügyében, a legújabb információk szerint máris újabb vádpontok merülhetnek fel, mivel az áldozatot a történteket követően többször is megfenyegették