Belföld

Folytatódik Zugló baloldali újraosztása

Leváltották Tóth emberét

Újabb botrány Zuglóban, folytatódik a baloldali belháború: kirúgták a városgazdálkodás vezérigazgatóját – írta meg tegnap a Metropol.hu.

Folytatódik Zugló baloldali újraosztása
Zűrös kerület. Tóth Csaba és Horváth Csaba
Fotó: Facebook

A hírportál megállapította: a jelek szerint „Hadházyék és Gyurcsányék átveszik a kerület vagyona fölött az uralmat, kiszorítva a régi szocialista elitet”.

A zuglói képviselők többsége megszavazta, hogy távozzon posztjáról Baracskai Gábor, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgálati Zrt. vezérigazgatója, aki leginkább arról volt ismert a kerületben, hogy a szocialista alpolgármester Hajdú Flórián, és a korrupciós ügyekkel meggyanúsított volt szocialista országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kebelbarátja. Horváth Csaba, a pálmafás budai luxusvillájáról elhíresült zuglói polgármester mindössze annyival indokolta a döntést, hogy „nem megfelelően működött a cég” – közölte a portál.

Felidézték: az eset előtt nem sokkal Baracskait lencsevégre kapták, amint egy kávézó teraszán tárgyal Tóth Csabával. Tóth az MSZP jelöltjeként indult volna az ellenzéki előválasztáson, ám szeptemberben visszalépett, miután zűrös ügyei miatt a DK és a Momentum is kifarolt mögüle – emlékeztetett a Metropol. Rámutattak: a fotó arra enged következtetni, hogy Tóth Csaba a különböző posztokon maradt emberein keresztül még mindig befolyással bír Zugló működésére, és a városgazdálkodási cég vezetőjének leváltása mögött az állhat, hogy igyekeznek megszabadulni ettől a befolyástól.

Borbély Ádám, a zuglói Fidesz elnöke lapunknak a hírre úgy reagált: a helyi szocialisták hátországaként működő ZVK Zrt. vezetőjének leváltása régen aktuális volt, de ha a baloldalon valódi szándék lenne a korrupció visszaszorítására, sóval is behintenék a céget. Korábban a feladatkörök jelentős részét ugyanis a Polgármesteri Hivatal látta el, ami átlátható és hatékony működést jelentett.

„Tisztán látszik, hogy Hadházy Ákos is egyre nagyobb szeletet követel magának a zuglói tortából, ami a baloldalon történik, az csupán ugyanannak a tortának az újraosztása” – fogalmazott Borbély Ádám. Úgy véli, Hadházy nemcsak a korábbi országgyűlési képviselő székére, de Tóth Csaba szerepére is pályázik.

Horváth Csaba állítása szerint a képviselők egyhangú döntésével került sor a ZVK korábbi vezérigazgatójának felmentésére, ahogy abban is egyetértés van, hogy pályázatot írnak ki a vezetői poszt betöltésére.

Kapcsolódó írásaink

Hadházy most már Zuglóban hergel

ĀA baloldalon újabban általánossá vált, hogy méhlegelőnek nevezik a gazdátlan igénytelenséget – mondta a fideszes Borbély Ádám